Ali Sayan öldü mü, ne oldu, intihar ettiği iddiası doğru mu?

Annesini vahşi bir şekilde öldüren Ali Sayan'ın cezaevinde intihar ederek hayatını kaybettiği iddiası doğru mu merak ediliyor. Bağcılar'da yaşanan olaydan sonra gözaltına alınarak tutuklanan katil zanlısı için merakla sorulan sorular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ali Sayan öldü mü, ne oldu, intihar ettiği iddiası

Ali Sayan öldü mü, intihar ettiği söylentileri doğru mu, işlediği vahşi cinayet sonrasında yakalanarak cezaevine gönderilen katil zanlısının son durumu merak konusu oldu. Sosyal medyada yer alan bazı iddialara göre Ali  Sayan cezaevinde intihar ederek hayatını kaybetti. Peki, işin aslı nedir Ali Sayan öldü mü son durumu nasıl?

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde 26 Eylül 2022 tarihinde tüm Türkiye'yi derinden etkileyen vahşi bir cinayet işlendi. Cinayeti işleyen kişi 26 yaşında Ali Sayan isimli ruhsal hastalıktan müzdarip bir kişiydi. Öldürdüğü kişi ise onu doğurup büyüten annesiydi. Annesini vahşice katleden Sayan'ın işlediği cinayet günlerce Türkiye'nin gündeminden düşmedi. Olay anında yaşananlar, sonrasında basında yer alan görüntüler günlerce konuşulmuştu. Olaydan sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Sayan, çıkarıldığı mahkemede direkt tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Ali Sayan'ın polis tarafından yakalanarak adalete teslim edilmesinden sonra yetkili makamlardan üst üste açıklamalar geldi. 

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Kasten Öldürme suçu ile ilgili, Bağcılar ilçesinde yürütülen çalışmalarda; saat: 16.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, H.S.(58) isimli kadın şahsın, A.S.(26) isimli şahıs tarafından bıçakla yaralanarak öldürüldüğü belirlenmiş, olay yerine intikal edilmiştir. Yapılan kontrolde; H.S. isimli kadın şahsın hayatını kaybettiği görülmüş, yapılan incelemede evin salon kısmında A.S. isimli şahsın yangın çıkardığı anlaşılmıştır. Araştırmalarda; A.S. isimli şüpheli şahsın H.S. isimli öldürülen kadın şahsın oğlu olduğu belirlenmiş ve ayrıca şüpheli şahısın ruh ve sinir hastalıklarından firari durumda olduğu anlaşılmıştır. Şüpheli şahıs olay yerinde olayı gerçekleştirdiği suç aletleriyle beraber görevlilerimizce yakalanmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmiştir. Tahkikat devam etmektedir" denildi.

Ali Sayan ne oldu, öldü mü, intihar iddiaları doğru mu
Ali Sayan ne oldu, öldü mü, intihar iddiaları doğru mu

 

Hakimlik şüphelinin 'Canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürme' ve 'Üstsoydan akrabayı kasten öldürme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN ALİ SAYAN AÇIKLAMASI

Bağcılar'da Ali S.'nin, annesi Hava S.'yi bıçakla öldürüp, kestiği kafasını balkonda sokağa attığı olaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Bağcılar ilçemiz Fevzi Çakmak Mahallesinde annesi H.S'yi (58) vahşice öldüren A.S (26) adlı şahıs emniyet birimlerimiz tarafından yakalanmıştır. A.S. adlı şahsın, çok sayıda ruh ve akıl hastalıkları hastanelerinde psikolojik tedavi gördüğü, son olarak 1 ay önce taburcu olduğu, ayrıca şahsın uyuşturucu kullanmaktan 1 kaydı olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Tutuklama kararından sonra kamuoyunda merakla Sayan'ın ifadesi bekleniyordu. Ancak, yayınlanan vahşet görüntülerinden sonra olayla ilgili yayın yasağı getirilmişti. Yayın yasağı nedeniyle ifadesi de basınla paylaşılmadı. İfadesi paylaşılmadığı için de neler söylediği bilinmiyor. 

Sayan'ın cezaevinde ne durumda olduğuna dair de pek bir bilgi bulunmuyor. Öldüğüne dair de herhangi bir açıklama yapılmadı.

KOMŞULARI YAŞANAN VAHŞETİ ANLATTI

Mahalle sakini Mesut Usta, "Madde bağımlısı olduğunu biliyoruz. Annesini kafasını kestiğini öğrendik. Nedeni hakkında bir fikrimiz yok. Cinayetten sonra evi de yakmış. Balkona çıkıp annesinin kafasını insanlara gösterip, sokağa fırlatmış. Yoldan geçen bir motokuryenin önüne düşmüş. Evi terk etmemiş, polis de orada gözaltına almış" dedi.


 

Yorumlar