Ali Dede yeni evinde 3 kedisiyle mutlu

Evinde çıkan yangında kurtulduktan sonra kedisini kucağında taşırken çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan 83 yaşındaki Ali Dede, yeni evinde 3 kedisiyle yaşamını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Ali Dede yeni evinde 3 kedisiyle mutlu

Geçtiğimiz yıl Bolu'daki evinde yangın çıkan Ali Dede, kedisiyle birlikte kurtulmuş ve bu fotoğrafla hafızalara kazınmıştı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ocak ayında sobayı tutuşturmak isterken çıkan yangında kurtulduktan sonra kedisini kucağında taşırken çekilen fotoğrafıyla hafızalara kazınan 83 yaşındaki Ali Meşe, yeni evine taşındı.

Eşi ve engelli oğluyla ilçeye bağlı Ordular köyünde yaşadığı ahşap ev 17 Ocak'taki yangında kullanılamaz hale gelen Ali Meşe'nin yeni evi Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde yardımseverlerin katkılarıyla kısa sürede inşa edildi.

Havaların soğumasıyla kent merkezindeki oğlunun yanına giden Ali dede, köy özlemine dayanamayarak haftanın belirli günlerinde köydeki evine geliyor.

Köye geldiğinde zaman zaman eski evinin bulunduğu alana giderek anılarını tazeleyen Meşe, yeni evinde ise aralarında yangından kurtulan kedisinin de bulunduğu 3 kedisiyle vakit geçiriyor.

'KÖYDE YAŞAMAYI ÇOK SEVİYORUM'

Ali Meşe, köyde yaşamayı çok sevdiğini ancak havalar soğuk olduğunda kent merkezindeki oğlunun yanına gitmek zorunda kaldığını söyledi. Köy özlemine dayanamayarak sık sık evine geldiğini anlatan Meşe, köyde kaldığı zamanlarda kedileriyle ilgilendiğini anlattı. Meşe, kedileriyle vakit geçirmekten hoşlandığını dile getirerek, onları özenle beslediğini kaydetti.

Ali Dede'nin yeni evi kısa sürede inşa edildi.

ŞU AN ÇOK MUTLU

Ahmet Meşe de babasının kendisinin yanında kaldığını dile getirerek, 'Ara ara köye gelip burada 3-4 gün kalıyor. Burada kedilerini besliyor ve onlarla vakit geçiriyor. Sıkılınca beni arayıp 'gel beni al.' diyor.' diye konuştu. Babasının sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Meşe, 'Şu an mutlu. Köye geldiğinde kardeşim onunla ilgileniyor. Bolu'da da ben ilgileniyorum. Köye gelince hem kardeşim hem de kedilerimizle vakit geçiriyor.' ifadelerini kullandı.

SİMGE FOTOĞRAF ÖDÜL GETİRDİ

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Ordular köyünde yaşayan Ali Meşe, 17 Ocak'ta evindeki sobayı benzinle tutuşturmak istemiş, alevlerin birden parlaması üzerine çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülmüştü. Meşe, ahşap evin kullanılamaz hale geldiği yangında kedisinin kurtulmasıyla teselli bulmuştu. Meşe'nin söndürme çalışmalarını kucağına aldığı kedisine sarılarak gözyaşı dökerek izlemesi, görenleri derinden etkilemişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla evi yanan Ali Meşe'nin ihtiyaçlarının karşılanacağını duyurmuş, dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Meşe'ye gerekli desteğin sağlanması için talimat vermiş, Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yaşlı adamın ihtiyaçlarının karşılandığını, kedi için de mama, şampuan, taşıma çantası ve puset desteği verildiğini kaydetmişti.

Yorumlar