Ali Babacan'ın babası hayatını kaybetti

Ali Babacan'ın babası ünlü tekstilci iş insanı Hilmi Babacan hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Ali Babacan'ın babası hayatını kaybetti

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası ünlü tekstilci iş insanı Hilmi Babacan hayatını kaybetti. Peki, Hilmi Babacan kimdir, nerelidir, kaç yaşında öldü?

HİLMİ BABACAN KİMDİR?

Hilmi Babacan, 85 yaşında ve 58 yıllık iş insanıydı.

Babacan piyasada, pazarlık yapmaz, para kestirmez ilkeleriyle tanınan bir isimdi

Devlet Bakanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan üç nesildir ticaretle uğraşan bir ailenin oğluydu

Ali Babacan ve Babası Hilmi Babacan

Babası Ali Babacan, 1927 yılında köyler arasında dolaşıp çeşitli tuhafiye malları satarak çerçilik yaparak ticarete başlamış, 13 yıl Şereflikoçhisar ve civar köylerinde çerçilik yapmıştı.

1941 yılında Şereflikoçhisar'da dükkan açan dede Ali Babacan, 4 yaşından başlayarak oğlu Hilmi'yi de yanında taşımış ancak lise çağına geldiğinde, oğlu Hilmi Babacan'ı okutabilmek için Ankara'ya göç etmiş. Bu dönemde üniversiteyi de bitiren Hilmi Babacan, babasıyla çalışmaya hiç ara vermemiş. 1967 yılında dükkanı bir arka sokağa taşımış, dükkana taşındıktan birkaç gün sonra Ali Babacan dünyaya gelmişti.

Hilmi Babacan, Türkiye'deki ilk çok katlı mağazayı açan isim, 46 binin üzerinde çeşit üzerinde çalışmaktadırlar.

Ali Babacan A.Ş de şu anda kullanılan sistemin de başka örneği yok.

Bugün Devlet Bakanı olan Ali Babacan'ın, babasıyla çalışırken kurduğu sisteme göre müşteri malı ayırıyor ve koli yapılmak için istifleniyor görevliler malı koliye yerleştirmeden önce seyyar cihazla barkot okutuyorlar, veriler bir telsiz sistemle bilgisayar terminaline ulaşıyor ve ekranda fatura bilgileri sıralanmaya başlıyor, muhasebede de öngörülen vadelerde çek alınıyor.

Hilmi Babacan, yıllarca birlikte çalıştığı oğlu Ali Babacan hakkında "Son derece dürüst ve saygılıdır, bu firmada büyüdü, terbiyemizi aldı, ona yanlış iş yaptıramazsınız, bu birikimle ülke ekonomisini de çok iyi yönetir” ifadesinde bulunuyor.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan , seçim propagandası çerçevesinde 11 yaşındaki oğlu K.B. 'nin Ankara Siteler de saati 1 Lira dan çalıştığını açıkladı. K.B'nin çalıştığı işyeri Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan 'a aitmiş.

"Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı, ülkemizde çocuk işçi çalıştırılmasının yasak olduğunu unutmuş görünüyor. Kaldı ki, evrensel insan hakları açısından, yasak olmasaydı dahi, bir devlet görevlisinin oyun çağındaki çocukların para karşılığı çalıştırılması gibi bir insanlık ayıbını asla 'sevimli' göstermemesi gerekirdi.

Dede patron Hilmi Babacan, torun işçi K.B.'nin 11 yaşında olduğunu belirtiyor. Halbuki, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 71. maddesinde, '15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır' yazıyor.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre, 14 yaşını doldurmayan çocuklar, çırak da olamıyor. K.B., aynı kanuna göre, 'aday çırak' dahi sayılamıyor.
Patron dede, Devlet Bakanı oğlunun çocukluğunda da aynı yasakları deldiğini övünerek anlatıyor. Ali'nin çocukluğunda sadece tatilde değil okul döneminde bile kasada oturup fatura kestiğini açıklıyor.

Çekirdekten tüccar siyasetçi olmakla övünenlerin, ticaret kanunlarını , iş kanununu ve 'insan hakları bildirgesini maalesef okumuyorlar, bu durumda çek mağdurları, yeni çek kanunu ve esnafların içine düştüğü bu duruma iyi niyetli yaklaşmalarını beklemek hayal gibi geliyor

Detaylar Ekleniyor...

Yorumlar