Alevi derneklerine FETÖ operasyonu

FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen Alevi derneklerinden 13 tanesi kapatıldı

Google Haberlere Abone ol
Alevi derneklerine FETÖ operasyonu
Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ tarafından kurulduğu iddia edilen 13 Alevi derneği kapatıldı. Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, kapatılan derneklerin cemaate yakın olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüklerini belirten Durur, artık kendilerinin muhattap alınacağını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 13 Alevi derneğinin kapatılmasını Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kamer Ali Durur ve Cemevi Dedesi Seyit İbrahim Erenler değerlendirdi.

15 Temmuz'un ardından kapatılan 13 derneğin başkanlarının Alevi olmadığını aktaran Başkan Kamer Ali Durur, kapatma kararının faydalı olduğunu söyledi. Söz konusu dernekleri "çakma" olarak nitelendiren Başkan Durur, "Kapatılan 13 Alevi derneği var. Bu dernekler sadece tabela dernekleriydi. Bunların çakma dernekler olduğunu biliyorduk. Bunu defalarca da dillendirmemize rağmen ne yazık ki bu taleplerimiz göz ardı edildi. Onlar bizi hiçbir zaman temsil etmedi ve bu kuruluşların başkanları dahi Alevi değildi. Sadece belki içlerinde bir iki tane Alevi vatandaşımız ve canımız olabilir, ama bunlar tamamen Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı çalışan gruplardı. Kapatılmalarında da zaten fayda vardı. Bizim de istediğimiz buydu" dedi.
 

Yorumlar