AK Parti'den İstanbul'da Emeklilere 2.500 TL, Ankara'da 5.000 TL Vaadi

AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları kentteki emeklilere seçim sonrasında ikramiye sözü verdi. Her iki aday da kentteki emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere para ödeyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emekliler Ankara'da 5, İstanbul'da 2 bin 500 lira

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adaylarından emeklilere yönelik önemli vaatler geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, emeklilerin ekonomik durumlarını iyileştirmek amacıyla aylık nakit destek taahhütlerinde bulundular.

İstanbul'da Emeklilere 2.500 TL, Ankara'da 5.000 TL Vaadi

Murat Kurum, İstanbul'da yaşayan ihtiyaç sahibi emeklilere aylık 2.500 TL destek ödemesi yapılacağını belirtirken, Turgut Altınok ise Ankara'daki emeklilere aylık 5.000 TL destek vereceklerini ifade etti. Bu vaatler, yerel seçimler öncesinde adayların sosyal destek programlarına verdiği önemi gösteriyor.

Ankara'daki Emeklilere Ek Destek ve Şeffaf Değerlendirme Sözü

Turgut Altınok, Ankara'da medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik olarak 5.000 TL destek ödemesinin yanı sıra doğalgaz ve et yardımlarının da miktarının artırılacağını duyurdu. Altınok, şeffaf ihale süreçleriyle bu desteklerin finanse edileceğini vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyoekonomik tarama yapacağını ve ihtiyacı olan emeklilere bu desteklerin sağlanacağını belirtti.

Murat Kurum'un İstanbul İçin Emekli Destek Programı

Murat Kurum ise İstanbul'daki emekli vatandaşlara her ay 2.500 TL ödeme yapılacağını açıkladı. Kurum, ihtiyaç sahibi emekliler için İstanbul Kartlarına bu destek ödemesinin yükleneceğini ifade etti, böylece emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Yerel Seçimlerde Sosyal Politikaların Önemi

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, Murat Kurum ve Turgut Altınok'un emeklilere yönelik vaatleri, adayların sosyal politikalara verdikleri önemi ve seçim stratejilerinin bir parçası olarak emeklileri nasıl merkeze aldıklarını gösteriyor.

Yorumlar