AK Parti, MHP ve İyi Parti Bilecik'te ittifak yaptı CHP'li isim kaybetti

Ak Parti, MHP ve İyi Parti'nin Bilecik Belediyesindeki Meclis üyeleri ittifak halinde hareket ederek CHP'li ismin kaybetmesini sağladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti, MHP ve İyi Parti oylarıyla CHP kaybetti

Yerel seçimler öncesinde kimlerin kimlerle ittifak yapacağı tartışmaları devam ederken Bilecik'ten ilginç bir tablo geldi.

Cumhur İttifakı'na yakınlaştığı yorumları yapılan İyi Parti'nin Bilecik'te AK Parit ve MHP ile birlikte hareket etmesi sonucu CHP'li aday kaybetti. Burada yapılan ittifakın yerel seçimlere de yansıyabileceği yorumları yapılıyor. 

13 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında, Bilecik Belediyesi Başkanlık seçimi sonucunda Mustafa Sadık Kaya başkan olarak seçildi. Bu gelişme, Semih Şahin'in rüşvet iddiaları nedeniyle başkanlık görevinden ayrılmasının ardından meydana geldi.

BAŞKANLIK SEÇİMİNİN DETAYLARI

Bilecik Belediye Meclisi, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda başkanlık seçimi gerçekleştirdi. CHP'li, AK Parti'li, MHP'li, İYİ Partili ve bağımsız üyelerin katılımıyla oylama yapıldı.

İlk turda, başkan adayları arasında CHP'li Melek Mızrak Subaşı 11, AK Parti'li Hasan Cinit 10 ve İYİ Partiden istifa eden bağımsız Mustafa Sadık Kaya 4 oy aldı. İkinci turda değişmeyen sonuçlar sonrası, üçüncü turda Cinit'in adaylıktan çekilmesiyle, Kaya 14 oy alarak başkan seçildi.

MUSTAFA SADIK KAYA'NIN AÇIKLAMALARI

Başkan olarak seçilen Mustafa Sadık Kaya, meclis üyelerinin teveccühü ile göreve geldiğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Bilecik'in ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanacağız. Bilecik halkı için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Toplantıya, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İYİ Parti İl Başkanı Yusuf Paçacı ve MHP Merkez İlçe Başkanı Önder Çakır da katıldı.

SEMİH ŞAHİN'İN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk E'nin rüşvet iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından, Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldı. 19 Ocak 2022'de Bilecik Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlenerek bu durum kamuoyuna yansıdı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, Şahin'in görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bu talep üzerine, Şahin 25 Şubat 2022'de geçici olarak başkanlık görevinden alındı. 14 Haziran 2022'de CHP tarafından partiden ihraç edilen Şahin, 9 Ocak 2024'te başkanlık görevinden resmi olarak istifa etti. Bu süre zarfında Melek Mızrak Subaşı vekaleten başkanlık görevini üstlendi.

 

Yorumlar