AK Parti İstanbul adayı kim olacak?

AK Parti'nin İstanbul adayı yani İBB için göstereceği aday merak ediliyor. Şu ana kadar konuşulan isimler arasında kamuoyunun yakından bildiği bakanlar ve eski bakanlar bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüz yüze temayül ile aday belirleme sürecini başlatmış durumda.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul adayı kim olacak?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) adaylığı için son kulis haberlerine göre, çeşitli isimler öne çıkıyor. İlk olarak, AK Parti'nin İBB Başkan adayı olarak Erkan Kandemir'in ilk sırada çıktığı belirtiliyor. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın yaptığı temayül (eğilim) yoklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in en çok oyu aldığı dile getirildi. Ancak, teşkilat içi yapılan bu yoklamaların duygusal olabileceği ve kesin bir sonuç vermediği ifade ediliyor​​.

Öte yandan, Ali Yerlikaya'nın adaylığı konusunda da kulislerde çeşitli iddialar bulunuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarla dikkat çektiği ve AKP'nin İBB adayı olarak gösterileceği belirtiliyor. Yerlikaya'ya yakın kaynaklar, bakanın görevine devam edeceğini ve kesinlikle aday olmayacağını söylese de, Yerlikaya'nın kendisi bu konuda doğrudan bir açıklama yapmamış. Ayrıca, Yerlikaya'nın adaylığını destekleyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen büyük bir sermaye grubunun olduğu da ifade ediliyor​​​​.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, önceki Çevre Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da İBB adaylığı için konuşulan diğer isimler arasında yer alıyor. Ancak, bu isimlerin adaylığı konusunda net bir bilgiye henüz ulaşılmamıştır.

Kısaca özetlemek gerekirse, AK Parti'nin İBB adaylığı için son durum netleşmemiş olup, çeşitli spekülasyonlar ve iddialar mevcuttur. Resmi bir aday belirlemesi yapılmadığı sürece, bu isimlerin adaylığı sadece söylentilerden ibaret kalacak.

ERDOĞAN İNCE ELEYİP SIK DOKUYOR

AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için yoğun bir çalışma yürütüyor. Parti, hem mevcut belediyeleri koruma hem de muhalefetin yönetimindeki belediyeleri Cumhur İttifakı çatısı altına alma hedefiyle hareket ediyor. Bu süreçte Cumhur İttifakı'nın hangi il ve ilçelerde ortak aday çıkaracağı ve büyükşehir belediye başkan adaylarının kimler olacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardan bu yana il teşkilatlarıyla yüz yüze temayül yoklamalarına ağırlık verdi. Ayrıca, AK Parti ve MHP arasındaki komisyon toplantılarında da sona gelindiğine dair bilgiler mevcut. Bu toplantılar, yerel seçimlerde hangi büyükşehirlerde ittifak yapılacağına yönelik kararlar açısından kritik önem taşıyor.

Belediye başkan adaylarının kamuoyuna duyurulması için gözler 27 Aralık'taki AK Parti Grup Toplantısı'nda olacak. Bu toplantıda Erdoğan'ın bazı büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor. Genel bir aday tanıtım toplantısı ise 15 Ocak olarak planlanıyor. Bu programda, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte seçim beyannamesinin de paylaşılması planlanıyor. Belediye başkan adayları, yeni yılın ilk günü itibarıyla seçim kampanyalarına ve seçmenle buluşmalara başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şubat ayında seçim kampanyalarına aktif olarak katılacağı ve 50'ye yakın ilde toplu açılış törenleri düzenleyerek mitingler yapacağı bilgisi de mevcut. Bu strateji, seçim kampanyalarının dinamik ve yoğun bir şekilde yürütüleceğini gösteriyor.

AK Parti'nin yerel seçimlerde izleyeceği strateji ve aday belirleme süreci, partinin mevcut ve potansiyel seçmen kitleleri ile olan etkileşimini de şekillendirecek önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Yorumlar