Aile destek ödemeleri neden yatmadı, son durum nedir, açıklama geldi

Aile destek programı başvuru linki, ödeme neden yatmadı, başvuru sorgulama? Aile Destek Paketi ile ilgili yeni detaylar geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada aile destek paketinden kimlerin yararlanamayacağının altı çizildi. Peki, Alo 144'ü arayanlar nasıl bir cevap aldı? Cevabı aşağıda.

Google Haberlere Abone ol
Aile destek ödemeleri neden yatmadı, son durum?

Aile destek ödemeleri neden yatmadı, son durum nedir, temmuz ayı ödemeleri ne zaman yatacak, başvuru linki, başvuru sorgulama nasıl? Aile Destek Paketi başvuru konusunda önemli yeni detaylar geldi. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Aile Destek Paketine kimlerin başvuru yapabileceği veya kimlerin başvuruda bulunamayacağının altı çizildi. Ağustos ayıyla ilgili bakanlıktan beklenen açıklama nihayet geldi. 

Ödemelerin bizzat aile kurumuna yapılacağı belirtilen açıklamada, kişisel başvuruların kabul edilmeyeceği, aile kurumuna destek olarak hazırlanan paket için aile bireylerinin tamamının gelir durumunun göz önünde bulundurularak çıkarılan çerçeve kapsamında ödemeler yapılacağı öğrenildi. Aile destek programı başvuru yap, ödeme neden yatmadı, başvuru sorgulama?

Aile Bakanlığı tarafından destek paketiyle ilgili yapılan önemli açıklamanın tam metni şöyle: 

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,
durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre;

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı (TL)

Aylık Destek Tutarı (TL)

450 TL ve altı 600

450 TL üzeri ─ 772,60 TL ve altı 550

772,60 TL üzeri ─ 1.095,20 TL ve altı 500

1.095,20 TL üzeri ─ 1.417,80 TL’den az 450

450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Mayıs ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Haziran ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

Hak sahiplerinin ve hanelerinin sosyoekonomik durumlarında Aile Destek Programı hak sahipliğini etkileyecek nitelikte değişiklik olduğunun sistem ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti halinde söz konusu destek programı ilgili hane için durdurulacak olup bu şekilde desteği durdurulan hanelerin ihtiyaç sahipliği durumunun yeniden tespiti halinde Aile Destek Programı yeniden başlatılacaktır.

Bunun yanında Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkânı tanınmıştır.

BAŞVURU AŞAMALARI

Aile Destek Paketi için başvuru yapmak son derece kolay ve basit. Bunun için aşağıda vereceğim linki tıklayarak Türkiye.gov.tr adresine gireceksiniz. Buradan TC Kimlik Numaranızı ve şifrenizi kullanarak giriş yapacaksınız. Sonra karşınızdaki arama yerine, "Aile Destek" kelimelerini yazacaksınız. Yazdığınız gibi zaten hemen çıkar ve çıkan bağlantıya tıklayacaksınız. 

Tıkladıktan sonra karşınızda bir ekran gelecek hemen sağ üst köşede, "Yeni Başvuru" şeklinde bir buton göreceksiniz. Oraya tıkladıktan sonra işinizin büyük kısmı halloldu demektir. Ancak burada başvuru formunu doldurmadan önce mutlaka yanınıza bir IBAN yani Aile Destek Paketi kapsamında size ödenecek olan yardım parasının yatacağı bir banka hesap bilgisi bulundurunuz. IBAN'ı hazırladıktan sonra formu doldurmaya geçebilirsiniz. 

Ha bir de aile bireylerinizi bütün kimlik bilgilerini yanınızda bulundurun. Çünkü aynı hanede yaşadığınız bütün bireylerin kimlik bilgileri de isteniyor. Burada bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra formu gönder diyorsunuz. Hepsi bu kadar.

750 TL BAYRAM HARÇLIĞI

Öte yandan Açık Kapı ve e-Devlet Kapısı üzerinden bayram harçlığı olarak ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlara verilen bir ödeme de yapılıyor. 

Ancak bu ödeme için önemli bazı şartlar var.

Bunlardan ilk ailede devletten memur veya işçi statüsünde maaş alan bir çalışanın bulunmaması gerekiyor. 

Ödemeler peyderpey hesaplara yatıyor. Temmuz ayı ödemeleri en son 29 Temmuz'a kadar hesaplara yatmaya devam etmişti. Ödemeler hesaplara yatmaya devam edecek.

DİKKAT! AÇIK KAPI BAŞVURU ALMIYOR

Önemli bir detay: Şu anda sadece e-Devlet Kapısı üzerinden aşağıdaki linkten başvuru alınıyor. Açık Kapı internet sitesi artık başvuru almıyor.

Başvuru adresi: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti?basvuru=Formu 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SON DURUM

Aile Destek Ödemeleri en son Temmuz ayında yapıldı. Ağustos ayı aile destek ödemeleri en son 2 Eylül 2022 tarihi itibariyle hala yatmamıştı.

Konuyla ilgili olarak Alo 144'ü arayanlar ise farklı cevaplar aldı.

En son aradığımızda ise aile destek ödemelerinin bu hafta içinde yatabileceği belirtildi.

Bu nedenle kadar henüz bir ödeme yapılmadığı öğrenildi. Bu hafta da geri de kaldığına göre ödemeler şayet yapılacaksa önümüzdeki hafta içine kaldı.

AĞUSTOS AYI ÖDEMELERİYLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hak sahiplerine ağustos ayı ödemelerinin bu hafta yapılacağını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Türkiye Aile Destek Programı hak sahiplerini içerir ödeme listelerinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının değerlendirmeleri ışığında, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden otomatik gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden ödeme listesinin hazırlanmasına esas teşkil eden verilerin, hak sahipliğinin belirleneceği ay için güncel olmasını ve ödeme dosyası kontrollerinin sağlıklı olarak gerçekleştirilmesini teminen ay sonunun beklenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı ağustos ayı hak sahiplerini belirlemek için ödeme listesi oluşturma işlemlerine başlanmış olup, eylül ayının ilk haftası içinde ödemeler gerçekleştirilecektir.

Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır."


 

 

Yorumlar

Sema Temmuz destek ödemesi yapıldı ağustos yatırılmadı 1 yil her ay verilecek deniyordu neden yatirilmadı bir yerde açıklamada yok
Berna Bende 29 temmuzda ödemeyi aldım ama Ağustos ödemesi yatmamış
Huseyin kokturk Aile destek odemeleri neden yatmadi
Fatma Benimde kabul edilmiş diyor fakat para yatmamiş
MEHMET KAYHAN Aile destek programına kabul edilmiştir denildi ama para yatmadı ne zaman yatacak bilgi verirseniz sevinirim iyi günler