Ağrı'da 'Hastabüs'ler bir telefonla vatandaşın imdadına yetişiyor

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanı seçilen ve makamı devralır almaz makam odasının kapısını söktüren Savcı Sayan, ulaşımda attığı adımlarla dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Ağrı'da 'Hastabüs'ler bir telefonla vatandaşın imdadına yetişiyor

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın devrim niteliğindeki uygulaması ile kurulan "Hastabüs"ler telefonla arayan hastaları adreslerinden alakarak hastaneye ualştırıyor. 

Belediye tarafından 11 Aralık tarihinden bu yanan hizmet veren "Hastabüs"ler vatandaşalara rahat ve konforlu bir yolculuk sunuyor. Bu şekilde hastalar şehiriçi taşıma araçlarında vakit kaybetmeden direk hastaneye ulaşabiliyor. 

Kent genelindeki 15 araçla hizmet veren "Hastabüs"ler vatandaşlardan sadece bir lira alıyor. 

Belediye Başkanı Savcı Sayan'da zaman zaman direksiyon başına geçerek vatandaşlara hizmet veriyor. Sayan bu yönüyle vatandaşlardan takdir topluyor.

Konuyla ilgili konuşan Sayan, AA vatandaşların ayağına giderek gönüllerine dokunduklarını söyledi.

Belediye hizmetlerinde her kesime ulaşmak istediklerini belirten Sayan, "Hastabüs çok önemli bir hizmet. Türkiye'de ilk defa bunu biz başlatıyoruz, bizim projemiz. Hastabüs, vatandaşları mahallelerden alarak hiçbir durakta durmadan hastaneye götürüyor. Aynı şekilde hastaneden de vatandaşları alıp evlerine bırakıyor." dedi.

Yorumlar