Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Gerçek Mi?

Adidas Kadınlar Günü Hediyesi WhatsApp Mesajı Gerçek Mi sorusu son günlerde birçok vatandaşın cep telefonuna gelen mesaj sonrasında sorgulanmaya başladı. Peki, Adidas'ın gerçekten de böyle bir kampanyası var mı yoksa dolandırıcılık yöntemi mi? İşte cevap:

Google Haberlere Abone ol
Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Gerçek Mi?

Adidas Kadınlar Günü Hediyesi mesajları birçok vatandaşın WhatsApp uygulamasına geldi. Gelen mesajda, "Adidas Kadınlar Günü hediyesi! Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor!" ifadeleri yer alıyor. İyi niyetli vatandaşlar maalesef bu mesajın gerçek olduğunu düşünerek anında tıklıyor ve maalesef istenmeyen vakalara neden oluyor. Peki, Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Gerçek Mi? WhatsApp Adidas Hediye Mesajı nedir? İşte sorunun çok merak edilen cevabı:

Adidas'ın Kadınlar Gününe dair özel herhangi bir WhatsApp mesajı gerçekte yok. Konuyla ilgili olarak Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu'dan açıklama geldi.

WhatsApp üzerinden binlerce vatandaşın dolandırıldığını öğrenen Akkoyunlu tarafından yapılan son dakika açıklamasında "adidasshoe(nokta)buzz" linkine kesinlikle tıklanmaması gerektiği belirtildi.

Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Gerçek Mi?

Kadınlar Günü'nü fırsat bilerek 1 milyon çift ayakkabı hediye edildiğini belirten WhatsApp mesajındaki linke tıklandığında da aynı mesaj, kişi listenizdekilere gönderiliyor. Şirketin böyle bir hediye dağıtımının olmadığını belirten Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kişisel bilgilerinizin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı 4 uyarıda bulunuyor.

1. Bir mesaj içeriğinde resmi logoların olması o mesajın gerçekten o kurumdan geldiği anlamına gelmez.

2. WhatsApp mesajı sizden yalnızca iletideki linke tıklamayı istese bile tıklamayın. Teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama mesajıdır.

3. Kampanya ve hediye gibi bir mesaj içeriği gördüğünüzde bilgileri, şirketin kendi web sitesine girerek kontrol edin.

4. Bu tür saldırılardan korunmak istiyorsanız, tüm cihazlarınızda sizi kimlik avı, dolandırıcılığı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilecek mobil bir güvenlik çözümü kullanın.

 

Yorumlar