Acun Ilıcalı memleketine fabrika açtı

Televizyon işlerinden kazandığı paralarla yurt dışına yatırım yapmakla eleştirilen Acun Ilıcalı sonunda memleketi Erzurum'a bir fabrika açtı.

Google Haberlere Abone ol
Acun Ilıcalı memleketine fabrika açtı

Acun Ilıcalı, iş insanı Fatih Melek ile birlikte memleketi Erzurum'da bir terlik fabrikası kurdu. Fabrika, 500 kişiye istihdam sağlayacak ve çalışanların %80'i kadınlardan oluşacak.Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, iş insanı Fatih Melek ile birlikte Erzurum'da terlik fabrikası kurdu.

Çalışanlarının %80'lik kısmı kadınlardan oluşan, 500'ün üzerinde kişiye istihdam sağlayan 15.000m2'lik fabrikanın açılışı için büyük bir tören düzenlendi.

YILLIK 12 MİLYON YÜKSEK ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP

Avrupa'nın en büyük eva terlik üreticilerinden biri haline gelen markasının Erzurum'un Ilıca ilçesinde yer alan fabrikası yıllık 12 milyon yüksek üretim kapasitesiyle bölgedeki kadın istihdamına katkı sağlayarak hem iç hem dış pazarda büyük ilgi görüyor.

Fabrikanın açılışına Acun Ilıcalı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Erzurum İl Jandarma Komutanı Metin Düz ve firma sahibi Fatih Melek katıldı.

10'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Birbirinden farklı 200 terlik modeli ile 10 milyon adetten fazla üretim yapan, Türkiye'deki başarısıyla adından söz ettiren markanın ürünleri 10'dan fazla ülkeye de ihraç ediliyor. Türkiye'de zincir mağazalar ve internet satış kanalları ile ürünlerini müşterilerine ulaştıran marka; erkek, kadın ve çocuk olmak üzere 3 ana grupta üretim yaparak hizmet veriyor.

 

Yorumlar