Açık Öğretim Lisesi kapandı mı?

Açık öğretim liseleriyle ilgili alınan kararlar, düz liselerden bu okula geçmek isteyenlerin kafasını karıştırdı. Çünkü alınan kararda artık düz liselerden buralara geçişin kaldırıldığı ifade ediliyor. İfadeler ise "açık lise kapandı mı" sorusuna neden oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Açık Öğretim Lisesi kapandı mı?

Açık öğretim lisesi kapandı mı, geçişler kaldırıldı mı soruları öğrencilerin kafalarını meşgul etmeye başladı. Nedeni ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son kararlar alındı. Alınan kararlara göre artık düz liselerden açık liselere geçiş olmayacak. Konuyla ilgili karar Resmi Gazetede de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, bu karar ne anlama geliyor, açık liseler bu kararla birlikte kapandı mı?

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAPANDI MI?

Açık liseye geçişi de kapsayan, ortaöğretim kurumları yönetmeliği maddelerinde değişiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Açık liseye geçişlere getirilen kısıtlamadan milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları muaf tutulacak.

Yönetmeliğe göre, açık liseye yönetmelik kapsamında özel durumlar dışında geçiş izni verilmeyecek.

Örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş;

a) Öğrenciler, evde ve hastanede eğitim verilerek öğrenim görenler ile Bakanlıkça mazereti uygun görülenler veli ve öğrenci talebi doğrultusunda ilgili okulun mevzuatında belirtilen nakil ve geçiş şartlarını taşıması hâlinde nakil ve geçiş yapabilecek.

b) Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakiler nakil ve geçiş yapamazlar.”

Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.

Mesleki eğitim merkezi programlarına kayıtlı öğrencilerden; doğrudan veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenler ile devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar ederler. Sınıf tekrarı en fazla iki defa yapılır. Öğrenim süresi içinde üçüncü defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda ilişiği kesilerek öğrenci ve veli talebi doğrultusunda Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılır.

 

Yorumlar