ABD'nin kuzeyi donuyor, ölümler başladı

ABD'nin kuzeyinde hava sıcaklıkları eksi 50 dereceye kadar düşünce soğuklara bağlı ölüm haberleri gelmeye başladı. Bazı eyaletlerde OHAL ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin kuzeyi donuyor, ölümler başladı

ABD, Kuzey Kutbu'ndan gelen şiddetli fırtınaların etkisi altında. Ülkenin büyük bir bölümünde şiddetli rüzgarlar, fırtına ve yoğun kar yağışı yaşanıyor. Cumartesi günü başlayan fırtınalar, sıcaklıkların -50 dereceye kadar düşmesine yol açtı. Hava koşulları nedeniyle birçok etkinlik, futbol maçlarından başkanlık kampanyalarına kadar iptal edildi.

Oregon'da meydana gelen şiddetli fırtına sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, California, Idaho, Illinois ve Wisconsin'de olumsuz hava şartlarıyla bağlantılı ölümler rapor edildi. 

NEBRASKA'DA OHAL İLANI

Nebraska Valisi Jim Pillen, 'çok tehlikeli hava koşullarını' gerekçe göstererek olağanüstü hal ilan etti. Pillen, bu durumun birkaç gün süreceğini belirterek halkı dikkatli olmaya çağırdı.

NEW YORK'TA ALARM DURUMU

New York Valisi Kathy Hochul ve diğer eyalet valileri, vatandaşları endişe verici hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Hochul, Buffalo Bills-Pittsburgh Steelers NFL play-off maçının ertelenmesini duyurdu ve Buffalo'daki vatandaşları Cumartesi gecesi yollardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Montana'da sıcaklıklar eksi 34 derecenin altına düşerken, Dakota'da ise eksi 50 dereceye yakın sıcaklıklar gözlemlendi. Hava şartları, bölgedeki yaşam şartlarını zorlaştırıyor.

ULUSAL HAVA DURUMU SERVİSİ'NDEN UYARI

St. Louis'teki Ulusal Hava Durumu Servisi, 'hayatı tehdit eden soğuklar' konusunda halkı uyardı. Soğuk hava şartlarının birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor. Halkın ve yetkililerin bu duruma karşı tetikte olması gerekiyor.

 

Yorumlar