Mersis'in mobil uygulaması hayata geçirildi

Ticaret Bakanlığı, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Mobil Uygulaması'nı devreye alarak, şirket ve ticari işletmelerin işlemlerinin mobil cihazlar üzerinden yapılabilmesine olanak sağladı.

Google Haberlere Abone ol
Mersis'in mobil uygulaması hayata geçirildi

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, iç ticaretin dijitalleşmesi ve vatandaşlara daha nitelikli hizmet sunma amacıyla yapılan çalışmaların bir parçası olarak MERSİS Mobil Uygulaması'nın hayata geçirildiği belirtildi. Bu yenilik, şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvurularının yanı sıra, bu başvuruların takibinin artık telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Uygulamanın, ticari hayatı kolaylaştıran ve elden başvuru ihtiyacını ortadan kaldıran yenilikler arasında yer aldığı vurgulandı.

MERSİS'DE YENİLİKLER VE KOLAYLIKLAR

Kapsamlı dijitalleştirme çalışmaları neticesinde, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki MERSİS, "Bakanlık Temsilcisi Modülü", "E-Belge Uygulaması", "E-İlan Uygulaması", "Mevzuat Modülü", "Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü", "Yetki Kabul Modülü", "Yönetim Kurulu Kararı Modülü" ve "Genel Kurul Kararı Modülü" gibi pek çok hizmeti e-devlet kapısına entegre ederek devreye aldı. MERSİS Mobil Uygulama ile şirket ve ticari işletmelerin temel bilgileri sorgulanabiliyor ve sahibi, ortağı veya yetkilisi olunan işletmelerin bilgilerine doğrudan ulaşılıyor. Ayrıca, vatandaşlar, rızaları dışında kimlik bilgileri kullanılarak bir şirkette ortak veya yetkili olmalarının engellenmesi amacıyla kimlik numaraları üzerine kısıt ekleyebilecek ve yetki kabul işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

ULUSLARARASI ALANDA BAŞARI VE ÖDÜL

MERSİS'in başarısı, uluslararası alanda da tescillendi. İç ticaretin güvenli ve hızlı düzenlenmesi, işlemlerin rahat ve kolay yapılması amacıyla yapılan çalışmalar ve eklenen yeniliklerle, MERSİS "Yönetim Kurulu Kararı Modülü" ve "Genel Kurul Kararı Modülü", 61 üye ülkenin ticaret sicili işlelemlerinden sorumlu kamu otoritelerinden oluşan "İşletme Sicilleri Forumu" (CRF) tarafından, "en prestijli ödül" olarak tanımlanan "CRF 2023 İnovasyon Mükemmellik Ödülü"ne layık görüldü. Bu ödül, MERSİS'in uluslararası arenada kabul gördüğünün ve dijital dönüşümdeki başarısının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

VATANDAŞLARA YÖNELİK HİZMETLER VE KOLAYLIKLAR

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iç ticaretin dijitalleşmesine, ticari işlemlerin hızlı, kolay ve güvenli şekilde yürütülmesine ve vatandaşlara daha nitelikli ve hızlı hizmet sunulmasına katkı sağlayan bu çalışmalar, devam edecek. MERSİS Mobil Uygulama, vatandaşların ticaret ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak ve daha erişilebilir hale getirecek. Bu sayede, ticari hayatın daha dinamik ve verimli bir şekilde işlemesine olanak tanınacak.

 

Yorumlar