ABD'de Regaip Kandili

Amerika Diyanet Merkezi'nde Regaip Kandili dolayısıyla dualar edildi, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu

Google Haberlere Abone ol
ABD'de Regaip Kandili

ABD'de başkent Washington yakınında yer alan Amerika Diyanet Merkezi'nde Regaip Kandili dolayısıyla mevlit programı gerçekleştirildi. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı merkezdeki kandil programına, Washington ve çevresinde bulunan eyaletlerde yaşayan farklı etnik kökenlerden çok sayıda Müslüman katıldı. Yatsı namazının ardından yapılan programda Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, dualar edildi. ABD Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak, gecede katılımcılara Regaip Kandili'nin önemine değindi.

Regaip Kandili'nin üç ayları müjdelediğini belirten Çolak, bu ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin daha da yoğunlaştığı bir dönem olduğunu ifade etti. Katılımcılardan Ahmet Dikmen ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Carolina'da yaşadığını ve bu program için ailesiyle 4,5 saatlik yoldan geldiğini söyledi. Bulundukları eyalette camilerin olduğunu ancak böyle bir gecede Diyanet Merkezi'ni tercih ettiklerini dile getiren Dikmen, "Böylesi bir mekanda gecenin anlamı çok daha kıymetli oluyor. Hocamızın bizlere verdiği hutbeyi dinledim. Bu külliyeyi buraya yaptıranlara şükran borçluyuz." dedi.

ABD'nin en büyük camisi Diyanet Merkezi Camisi, 16'ncı yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak bin 879 metrekare alanda inşa edildi. Ülkedeki iki minareli tek cami olan ibadethanede, avlu dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebiliyor. Caminin altında 300 metrekarelik alanda İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

Yorumlar