Aaron Bushnell olayı ABD'yi düşünceye sevk etmiş

İsrail katliamlarına dikkati çekmek için kendini yakarak hayatına son veren Aaron Bushnell nihayet Amerikan yönetiminin düşünmesini sağlayabilmiş görünüyor. En azından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü öyle diyor.

Google Haberlere Abone ol
Aaron Bushnell olayı ABD'yi düşünceye sevk etmiş

ABD'de, Gazze'ye destek amacıyla kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri üyesi Aaron Bushnell hakkında, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan önemli açıklamalar geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, Bushnell'in eylemine ilişkin, "İnsanların bu konuyla ilgili duygularının derinliğinin farkındayız ve bu bakış açılarını dikkate alıyoruz" ifadelerini kullandı. Miller, bu tür protestoların ABD politikaları üzerindeki etkisine dair soruları yanıtlarken, ulusal güvenlik çıkarlarına uygun kararlar alacaklarını vurguladı.

AARON BUSHNELL'İN ANISINA

25 Şubat'ta, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ABD'nin bu saldırılara verdiği desteği protesto etmek amacıyla Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren Bushnell, büyük bir tepki topladı. Bushnell'in eylemi, ertesi gün yüzlerce kişinin büyükelçilik önünde toplanıp yas tutmasına neden oldu.

Biden yönetimi, Bushnell'in ailesine taziyelerini iletti. Miller, "Bu, açıkça korkunç bir durum ve onlara en içten taziyelerimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu. Bushnell'in ölümü, ABD'nin dış politikasını ve İsrail ile olan ilişkilerini yeniden gündeme taşıdı.

Miller, "Yani evet, her zaman insanların bakış açılarını değerlendireceğiz. Ancak sonuçta, ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına uygun olduğunu düşündüğümüz şeylere dayanarak kendi kararlarımızı vermek zorundayız ve bunu yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bushnell'in ölümünün ABD politikasını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna karşılık Miller, "Bu spesifik davayla ilgili olarak ailesine başsağlığı dilemek dışında yorum yapmam gerektiğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar