9. Tıbık Yayla Yürüyüşü büyük ilgi gördü

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu Güçbirliği ve Türkoğlu Belediyesi tarafından organize edilen 9. Tıbık Yaylası Doğa Yürüyüşü yoğun bir kalabalıkla gerçekleşti.Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
9. Tıbık Yayla Yürüyüşü büyük ilgi gördü

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu Güçbirliği ve Türkoğlu Belediyesi tarafından organize edilen 9. Tıbık Yaylası Doğa Yürüyüşü yoğun bir kalabalıkla gerçekleşti.

Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği Başkanı Ahmet Ergül, geleneksel hale getirdikleri doğa yürüyüşünde, amaçlarının bölgenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bölgeyi "saklı cennet" olarak nitelendiren Ergül, "Burası özellikle yayla turizmi açısından çok önemli bir yere sahip. Gerek Kahramanmaraş'tan, gerekse il dışından gelecek olan vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz." dedi. Türkoğlu'ndaki doğal ve kültürel güzelliklerin tanıtımı ve yaşatılması konusunda gayret gösteren Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, doğa yürüyüşüne olan katılımdan ve ilçenin güzelliklerinin yaşatılıyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaylaya davetli olarak gelen mehter takımı ve okçular gösteri yaptı, güreş müsabakasının ardından etkinlik sona erdi. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Doğaseverler bin 348 metre yüksekliğindeki İmalı Sivrisi'ne çıkarak burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler. Türkoğlu Belediyesi yürüyüşe sponsor olarak etli pilav ikram etti. Doğa yürüyüşüne Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, Türkoğlu Belediye Osman Okumuş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve doğa dostları katıldı. CİHAN

Yorumlar