700 kentilyon dolarlık altın bulundu, dünyadaki herkese 93 trilyon dolar düşüyor

Uzmanlara göre 700 kentilyon dolarlık bir değere tekabül eden altın bulundu. NASA tarafından "Psyche 16" adlı asteroitte keşfedilen değerli madenlerin toplam değerinin 700 kentilyon dolar olduğu belirtiliyor. Asteroitte araştırma yapılması için uzay sondajı gönderilecek.

Google Haberlere Abone ol
Bölüşülseydi herkesin 93 trilyon doları olurdu

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, altın ve değerli metal yüklü bir dev asteroit keşfetti. Uzmanlara göre, asteroit üzerindeki değerli metal ve altınların bugün ki toplam değeri 700 kentilyon dolar.

NASA tarafından keşfedilen "Psyche 16" adlı bu asteroitteki altın ve değerli metallerin toplam değerinin 700 kentilyon dolar olduğunu kaydeden uzmanlara göre, eğer bütün bu kaynaklar eşit bir şekilde paylaşılsaydı dünyada yaşayan herkese kişi başı 93 trilyon dolar düşerdi.

Ancak uzmanlar, ekonomi kuralları gereğince bunun mümkün olamayacağına dikkat çekiyor. Zira, altın ve diğer az bulunan metaller az bulundukları için değerliler. Tedarik artınca fiyat azalır, yani teknik olarak altın dünyaya getirilse ve piyasaya sürülürse, artık altının hiçbir değeri kalmayacağı için bölüştürülecek altınların demirden bir farkı olmayacak.

NASA'nın 2022 yılında "Psyche: Metal dünyasına yolculuk" adlı misyonu kapsamında sondaj çalışmalarına başlaması ve Florida'daki Kennedy uzay merkezinden insansız uzay roketi fırlatması bekleniyor.

Daha sonra söz konusu sondaj aracının 21 ay boyunca asteroidi incelemesi, haritası ve inceliklerini belirlemesi bekleniyor.

NASA tarafından yapılan keşfin ardından uzay madenciliği yeniden gündeme gelirken uzay çalışmaları yürüten ülkelerde bu alana gözünü dikmeye başladı.

Yorumlar