50m2 ne demek anlamı nedir?

Netflix dizisi 50m2 ne demek kelime anlamı nedir adını nereden alıyor sorularının cevaplarını sizler için araştırdık

Google Haberlere Abone ol
50m2 ne demek anlamı nedir?

Netflix'te yeni başlayan dizilerden biri de 50m2 isimli dizi oldu. İlginç bir adı olan dizi 8 bölümden oluşuyor. Boşrollerinde Engin Öztürk, Kürşat Alnıaçık, Cengiz Bozkurt, Aybüke Pusat, Tolga Tekin, Özgür Emre Yıldırım, Yiğit Kirazcı'nın oynadığı dizi ilk gün itibariyle ilgi görmeye başladı.

Engin Öztürk'ün "Gölge" karakterini canlandırdığı dizinin konusu da ilginç. Çocuk yaşta bilinmeyen bir nedenle babasını kaybeden ve iddiaya göre cinayet işleyen "Gölge" Kürtşat Alnıaçık'ın canlandırdığı Servet karakteri tarafından sahiplenilerek büyütülür.

Ancak normal bir insan gibi değil azılı bir tetikçi şeklinde büyütülür, her türlü kirli işlerde kullanılır. Ancak Gölge, bir süre sonra babasının izini sürmeye başlar. Bu izi sürerken Servet'in de içinde olduğu bazı delillere ulaşır. İşte burada Servet ile araları açılır ve Servet onun en büyük düşmanı olur.

Dizide en çok merak edilen konulardan biri ise dizinin adı oldu. Peki, nedir 50m2 anlamı? 

Netflix dizisinde 50m2 olarak verilen isim Gölge'nin öldürdüğü gazeteci çocuğun babasından kalan dükkan nedeniyle verilmiştir.

Gölge babasıyla ilgili bir iz bulmak için evine gittiği gazetecinin ölümüne tanık olur. Tam o sırada, gazeteciye, babasının öldüğünü haber vermeye gelen mahalle muhtarına denk gelir. Muhtar, onu ölen adamın oğlu sanarak kendisine 50m2 bir dükkan kaldığını söyler.

Gölge ilk başlarda muhtarla dalga geçerek dükkanı istemediğini söyler ve onları evden kovar. Ancak Servet'in adamı tarafından işkenceye maruz kalıp sonra da kurtulunca bu dükkan onun kurtuluş adresi olur.

50m2 dizisinin fragmanı:

Yorumlar