5 milyon liralık soru Bakara Suresinden geldi

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümünde 5 milyon liralık soruyu açtıran yarışmacı, Bakara Suresinden gelen gelen soruyu doğru cevapladı.

Google Haberlere Abone ol
5 milyon liralık soru Bakara Suresinden geldi

Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasında, 19 yaşındaki Berk Göktaş, 5 milyon liralık büyük ödülün sahibi oldu. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen yarışmada Göktaş, final sorusuna doğru cevap vererek büyük ödülü kazandı.

Geçtiğimiz hafta, Berk Göktaş'ın yarışmada sergilediği performans dikkat çekici bulunmuştu. Bu hafta ise tüm dikkatler, 5 milyon TL değerindeki büyük ödülü kazanma şansını elde eden genç yarışmacıya çevrildi. Finalde karşılaştığı soru: "Bakara Suresi'nde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, 'Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız' diye isyan edip Hz. Musa'dan 'Rabb'ine dua et de versin' diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?" oldu. Sorunun seçenekleri arasında mercimek, soğan, nohut ve sarımsak bulunuyordu. Doğru cevap ise "nohut"tu.

ZORLU SORUYA DOĞRU CEVAP

Göktaş, zorlu soruya "C) Nohut" şıkkını işaretleyerek doğru cevabı verdi ve 5 milyon lira kazandı. Kazandıktan sonra duyduğu mutluluğu, "Soruyu ilk gördüğümde 'eyvah' dedim. Kalbim beni yanıltmadı. Parayı yüksek lisans eğitimimde kullanacağım." sözleriyle ifade etti.

Genç yarışmacı, kazandığı büyük ödülü yüksek lisans eğitimi için kullanacağını belirtti. Bu kararı, geleceğine yatırım yapma arzusunu gösteriyor ve eğitimin önemine dikkat çekiyor.

"Kim Milyoner Olmak İster?", Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla her hafta izleyicilerini ekran başına kilitlemeyi başarıyor. Göktaş'ın bu büyük başarısı, gençler arasında eğitimin ve hedeflerin önemini vurgulayan bir örnek teşkil ediyor.

Yorumlar