4300 yedek İmam, Vaiz, Müezzin ataması için beklenen müjdeli haber geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan sınavda başarılı olan ancak atanamayan 4300 yedek İmam, Müzzin ve diğer görevlere aday bekliyordu. Beklenen müjdeli haber bugün itibariyle geldi.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'in yedek alımı için 4300 aday bekliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan sınavları başarıyla tamamlayan ancak ataması yapılmayan 4300 yedek imam, müezzin ve vaiz atama bekliyordu.

Her platformda seslerini duyurmaya çalışan 4300 yedek ve aileleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda ne zaman adım atacağını merakla soruyordu.

KAMPANYA BAŞLATMIŞLARDI

Twitter'da #DİB4300eilan etiketiyle seslerini duyurmaya çalışan memur adayları bu konuda birçok destek aldı.

Konuyla ilgili sosyal medya ve çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışan memur adaylarını sevindirecek haberin ne zaman geleceği bilinmezken, onları temsilen sendikalar da bu konuda çağrılarda bulunuyor.

Son olarak Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, 2022 yılı başında DİB taşra teşkilatına atanan 7 Bin 800 Sözleşmeli Personel ataması için çağrılan adaylardan yedekte kalan ve bütün yeterliliklere haiz 4.300 yedek din görevlisi adayının bir an önce atamasının yapılmasını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 2022 yılı başında 7 Bin 800 sözleşmeli personel istihdam edilmişti. Bu adayları belirlemek üzere çağrılan adaylardan 4.300 yedek aday bütün yeterliliklere haiz olmasına rağmen atamaları yapılamamıştı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız konuyla ilgili bir açıklama yaparak “Diyanet İşleri Başkanlığımızda din hizmetleri sınıfında yaklaşık 13 bin civarında boş kadro bulunmaktadır. Din hizmeti doğası gereği boşluk kabul etmeyen bir alandır. Bu nedenle en kısa sürede kurumumuzdaki bu boş kadroların doldurulması din hizmetinin daha sağlıklı yürütülmesi açısından elzemdir. Bu yıl başında kurumumuza 7 Bin 800 sözleşmeli personel alımı yapılmış ve adayların gerek KPSS gerek MBSTS ve gerekse sözlü mülakat sınavından başarılı olmak şartıyla atamaları yapılmıştır. Aynı sınavlarda başarılı olan 4.300 aday ise yedekte kalarak atamaları gerçekleştirilememiştir. Bütün yeterlilikleri sağlayan hatta güvenlik soruşturmaları dahi yapılan bu kardeşlerimizin boş kadro açığı bulunan kurumumuzda bir an önce değerlendirilmesi hem kurumumuz hem de yedek din görevlisi adayları için çok daha elverişli bir durumdur. Çözüm odaklı sendikacılık gereği hem kurum çıkarları hem de bütün yeterlilikleri kurum tarafından tescillenen yedek adayların bir an önce atamalarının yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Ancak 70 puan barajını geçen sayı daha fazladır. Kontenjan 7 bin 850 kişi olarak verildiği için bu kalan 4 bin 300 arkadaşımız başarılı olmalarına rağmen yedeklere alındı. Burada kurum yeni kadro talep edebilir. Şu anda yeni bir sınav yapılmadığı için yedeklerden görevlendirme yapabilir. Bu kurumun yetkisinde olan bir durumdur. Bekleyen arkadaşlarımızın da talebi bu yöndedir. 4 bin 300 kişi başarılı olmuştur. Yeni bir sınav yapılmasının anlamı da yoktur. Zaten şu anda 16-17 bin kişilik boş kadro var. Ayrıca yeni camilerimiz de yapılıyor. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız beklemek yerine oralarda değerlendirilebilir. Yeni bir sınav açılırsa büyük bir yığılma yaşanacak. Bu arkadaşlarımızın hepsi uzman arkadaşlarımız. Kendilerine yazık edilmemeli” ifadelerini kullandı.

BEKLENEN MÜJDELİ HABER GELDİ

Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi adayları, 17 Ekim itibarıyla tercih yapabilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3-16 Ocak'ta sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi alımına yönelik yapılan sözlü sınavda başarılı olan ve atama bekleyen adayların, 17 Ekim itibarıyla tercih yapabileceklerini bildirdi.

Atamaların hayırlı olması dileğinde bulunan Erbaş, 27 Kasım'da yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavının ardından, Diyanet Akademisi bünyesinde sözleşmeli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi aday alımına yönelik yeni bir sınavın yapılacağını duyurdu.

 


 

Yorumlar

devrekli cocuklarımız kadar velilerı olarak bızler de mujdeli haberı bekleyıp duruz
Ferdi Hergun bir umutla ve heyecanla sosyal medyaya giriyorum belki 4300 yedek alımı olmuştur diye, ama heyecenımın sonu mutsuzluk oluyor... 4300 Yoruldu, yazık olacak bunca gence
Sefa polat #Diyanet4300eİlan sayın başkanlarım 9 aydır 4300 yedek bekliyor ailemizle beraber çok yıprandık,stres altındayız ilan vakti gelsin artık bu kadar gecikmesi elzem değildir görev aşkıyla yananlarız biz @DIBAliErbas @akpusmaz @RTErdogan @IsliyenDr @NureddinNebati @ikalin1
Kayserili Evet 4300 yedek atama bekliyor . Çalışmalar devam ediyor denildi . Artık bitmeli ve ilan gelmeli.