400 yunus farkındalık için sergileniyor

Fransa'da ölü bulunan 400 yunusun fotoğrafları farkındalık için sergilendi. Yunus ölümlerinin bölgede yapılan avcılık faaliyetlerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
400 yunus farkındalık için sergileniyor

Fransa'da sahillerde ölü bulunan yüzlerce yunusa ait fotoğraflar, kaçak avcılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için Paris'te Invalides Meydanı'nda sergilendi.

Hayvan Haklarını Koruma Birliği (LPO), ülkenin Atlas Okyanusu kıyılarında son 3 ayda ölü bulunan 400 yunusun yer aldığı fotoğrafları Invalides Meydanı'nda sergiledi.

Hükümetin önlem alması ve yunusları koruma farkındalığını artırmak için yapılan sergide, yunusların bulunduğu sularda belli dönemlerde av yasağının getirilmesi amaçlanıyor.

Yunusların olduğu bölgelerde yapılan avcılığın bu ölümlere yol açtığı belirtiliyor.

AVRUPA KOMİSYONUNA ŞİKAYET

LPO yetkilileri, 25 Ocak'ta başlattıkları kampanya kapsamında, 50 bin kişinin imzaladığı bir mektubu, yunusların korunmasına yönelik harekete geçilmesini sağlamak için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a gönderdi.

Hükümetin eylemsiz kalması durumunda LPO, konuyu Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanına götürerek, Fransa'ya ağır mali yaptırımlar uygulanmasının sağlanması için Avrupa Komisyonuna şikayet başvurusunda bulunacak.

LPO'ya göre, kıyıya vuran yunusların yüzde 80'i, yavrulama dönemine giren ve hiçbir hastalık belirtisi göstermeyen dişi yunuslardan oluşuyor.

Her yıl benzer şekilde aynı kıyılara bu kadar yunusun ölü şekilde vurmasının, bölgede yapılan avcılık faaliyetleri nedeniyle olduğu belirtiliyor.

Bu durumun önüne geçilmezse Fransız sularında 30 yıl içinde yunusların neslinin tükenme tehlikesi bulunuyor.

Yorumlar