Hadi ipucu sorusu: Tarihteki ilk atom bombası nerede patlamıştır?

Hadi ipucu 30 Ocak 2020 Perşembe günkü sorusu belli oldu. Buna göre sorulan soru, "Tarihteki ilk atom bombası nerede patlamıştır?" şeklindeydi. Peki, Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Tarihteki ilk atom bombası nerede patlamıştır?

Hadi ipucu 30 Ocak 2020 Perşembe günü öğle saatlerinde düzenlenen etabının sorusu belli oldu. Hadi'den yapılan açıklamada Hadi ipucu 30 Ocak Perşembe 12.30 yarışmasının sorusu, "Tarihteki ilk atom bombası nerede patlamıştır?" olarak verildi. Peki, Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir? 

Normal şartlarda herkes tarihte ilk atom bombasının Japonya'da patladıldığını düşünür. Ancak insan hemen cevap vermeyerek biraz daha düşündüğünde, aslında her silahta olduğu gibi atom bombasının da kullanılmadan önce mutlakada denenmesi gerektiğini anlar. Bu nedenle atom bombası da Japonya'nın Nagazaki ve Hiroşjima kentlerinde ABD tarafından  kullanılmadan önce başka yerde denemeleri yapılmıştı. Peki, nerede denemeleri yapılmıştı?

İşte Hadi ipucu 30 Ocak 2020 Perşembe sorusunun cevabı:

- Tarihte ilk atom bombası Japonya'da değil ABD'de denenmiştir.

Hadi yarışması 30 Ocak 2020 Perşembe günü saat 12.30'da bir kez daha mobil platform üzerinden yarışma severlerin karşısına çıkıyor. 

Yarışmada her zaman olduğu gibi bütün soruları cevaplayanlar küçük meblağlarda da olsa para ödülü kazanıyor. 

Para ödülü kazananların kazandıkları ödül daha sonra hesaplarına yatıyor.

Yorumlar