30 ilde yeni FETÖ yapılanmasına operasyon

FETÖ'nin 30 ilde yeniden yapılanma girişimlerinde bulunduğu ihbarları üzerine düzenlenen operasyonda en az 90 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
30 ilde yeni FETÖ yapılanmasına operasyon

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik, 30 ilde 5 gün boyunca yürütülen 'Kıskaç-10' operasyonları kapsamında 91 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 ilde 5 gündür FETÖ'ye yönelik devam eden 'Kıskaç-10' operasyonlarında 91 şüpheli yakalandığını açıkladı.

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, FETÖ'ye yönelik 30 ilde 'Kıskaç-10' operasyonları yapıldığını belirtti.

Buna göre; 5 gündür yürütülen çalışma sonucu, 2009 Kamu Personel Seçme Sınavı sorularını usulsüzce ele geçirdiği tespit edilen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan, örgütün sözde askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulunan, ByLock kullanıcısı ve ankesörlü telefonlarla birbirleriyle iletişim sağlayan 91 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda çok miktarda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz" dedi.

Yorumlar