27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek kontenjan olacak mı, mülakat sonuçları açıklandı mı?

27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek kontenjan için yer ayrılır mı, ek alım olur mu soruları bu dönem kazanamayan ya da başvuru yapmaya imkanı olmayanların ancak tekrar denemek isteyenler tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
27. Dönem POMEM ek kontenjan olacak mı?

27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek alım veya ek bir kadro açılır mı soruları bu aralar merakla soruluyor. 27. Dönem POMEM başvurularını kaçıranlar ya da kazanamayanların merakla sordukları ek kontenjan konusu şu anda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, nedir son durum 27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı böyle bir ihtimal söz konusu mu?

2021 POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Ön başvuru, fiziki mülakat ve yazılı sınavlardan geçen adayların katıldığı 27. dönem POMEM sözlü sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor.

27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek kontenjan olacak mı, mülakat sonuçları açıklandı mı?
27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek kontenjan olacak mı, mülakat sonuçları açıklandı mı?

 

Temmuz ayında yapılan duyuru ile açıklanan mülakat yerler sonrası söz konusu sınava katılan adaylar, yapılan değerlendirme sonrası POMEM sonuçlarını öğrenecekler.

Üç aşamadan geçerek POMEM’e seçilecek adaylar için POMEM sözlü sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesinden öğrenecek.

Ancak POMEM sonuçları hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? 

POMEM mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Sonuçların Ekim ayının sonuna kadar açıklanması öngörülüyor. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek.

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

MÜLAKATLAR NASIL YAPILIYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

- Konu hakkında bilgi düzeyi,
- Kendisinden istenileni kavrama,
- Özgüveni,
- İfade etme yeteneği,
- Beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı konusuna gelirsek, adayların ve polis olmak isteyenlerin bu yönde ısrarlı bir talebi var; ancak şu ana kadar İçişleri Bakanlığından ya da Emniyet Genel Müdürlüğünden bu konuda bir açıklama, sinyal ya da mesaj gelmedi. 

27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek kontenjan olacak mı, mülakat sonuçları açıklandı mı
27. Dönem POMEM kontenjan artacak mı, ek kontenjan olacak mı, mülakat sonuçları açıklandı mı

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da şu ana kadar herhangi bir açıklaması yok; ancak geçen 26. Dönem POMEM sonuçları açıklandığında da benzer bir tartışma yaşanmış, benzer talepler dile getirilmişti. 

O günlerde konu Bakan Soylu'ya sorulmuştu. 26.dönem POMEM alım sonuçları yayınlanmıştı. Yayınlanan sonuçlarla beraber yedek adayların çoğu kontenjan arttırılarak bu alımlardan faydalanmak istemişlerdi. Bakan Soylu ise taleplere verdiği cevapta, "Kontenjan artırımı ve yedeklere hak tanınması durumunda sınavın ciddiyetini ve hukukiliği kalmaz. Benim böyle bir hakkım yok" demişti. 


 

Yorumlar