25 Aralık 2023 Türkiye ve dünya gündemi

25 Aralık 2023 tarihinde Türkiye gündeminde yer alan önemli gelişmeler ve öne çıkan başlıklar şöyle:

Google Haberlere Abone ol
25 Aralık 2023 Türkiye ve dünya gündemi

TBMM'de Yoğun Bütçe Görüşmeleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 2024 yılı bütçesi üzerine yapılan görüşmelerin son gününde TBMM Genel Kurulu'na başkanlık edecek. Aynı gün içerisinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yürütme adına bütçe üzerine konuşma yapacak. Öte yandan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 50'nci yılı anma törenine katılacak ve partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

YASAMA VE YÜRÜTMEDE ÖNEMLİ GELİŞMELER

Bu hafta ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Isparta'da bir dizi ziyaret gerçekleştirecek ve Millet Bahçesi ile Millet Camisi açılış törenlerine katılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise Kahramanmaraş ve Gaziantep'te okullar, valilik ve AK Parti İl Başkanlıklarını ziyaret edecek ve bir bisiklet dağıtım törenine iştirak edecek.

EKONOMİ VE FİNANS DÜNYASINDA ÖNEMLİ ADIMLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor" tanıtım toplantısına katılacakken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ulusal Su Kurulu'nun ilk toplantısını yönetecek. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı kazanç yapısı istatistiklerini açıklayacak.

ULUSLARARASI DİPLOMASİ VE GÜNCEL GELİŞMELER

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve yaşanan insani kriz, Kudüs, Gazze ve Kahire'den takip ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul'da bir sanat etkinliği ve sergi açılışına katılacak.

SPOR DÜNYASINDAN ÖNEMLİ ETKİNLİKLER

Spor dünyasında ise, Turkuvaz Medya Grubu'nun düzenlediği Spor Zirvesi ve ödül töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla gerçekleşecek. Trendyol Süper Lig ve 1. Lig'de sezonun ilk bölümü sona erecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde ise Darüşşafaka Lassa ve Fenerbahçe Beko arasında bir maç oynanacak.

Yorumlar