2020 LGS Konuları MEB tarafından açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 LGS Konuları ile ilgili gerekli olan açıklamayı ve konuların listesini yayınlandı. İşte bu yıl LGS'de çıkacak konu başlıkları.

Google Haberlere Abone ol
2020 LGS Konuları MEB tarafından açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020 LGS konuları ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre bu yıl LGS'de çıkacak soruların ilgili olduğu konular liste halinde yayınlandı. 

MEB LGS sorularının yer aldığı kitapçıkta bu yıl öğrencilere sorulacak soruların ilgili olduğu konular yer alıyor. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre LGS 2020 bu yıl 7 Haziran tarihinde gerçekleştirecek. 

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Bakan Selçuk, sınavda sorulacak soruların müfredat ve kazanımlarıyla ilgili gerekli bilgileri meb.gov.tr üzerinden yayınladıklarını söyledi. 

Sınava girecek öğrencilerin LGS 2020 başvuru işlemini nasıl yapacakları konusunda da önemli bir açıklamada bulunan Bakan Selçuk, önemli bir sorunun çözümlendiğini söyledi.

Bakan Selçuk, öğrencilerin sınava başvuru işlemlerinin otomatik olarak gerçekleştirileceğini belirterek, her şeyin MEB tarafından planlandığını söyledi.

LGS 2020 Kılavuzu her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Nisan'da yayınlanacak. 

2020 LGS KONULARI

Milli Eğitim Bakanı Selçuk konuyla ilgili açıklamasında şöyle demişti:

"7 Haziran 2020 LGS'nin başvurularını otomatik yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor."

BU YIL 500 BİN ÖĞRENCİ GİRECEK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Bu yıl (LGS'ye) 500 bin dolayında öğrenci daha sınava girecek. Çağ nüfusu 1 milyon 700 bin civarında oldu. Onlar 9'uncu sınıfa geldiler. Birdenbire sınava girecek öğrenci sayısı arttı. 'Bizim şansımız azaldı' diye düşünmesinler. Hayır azalmadı. Biz geçen sene öğrencilerin yüzde 10'unu sınavlı okullara almıştık, bu sene de öğrenci sayısı ne olursa olsun yine yüzde 10'unu alacağız. 8. ve 12. sınıfta olan öğrencilerin hep bizden istediği bir şey vardı; ikinci dönem okulu tatil edin, biz evde çalışalım diye. Buyrun size öyle bir dönem. Bir taraftan da avantajlı bir durum." demişti.

 

Yorumlar