13 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündemi

13 Ocak 2024 Cumartesi günü Türkiye ve dünya gündemindeki önemli gelişmelerden bazıları şöyle:

Google Haberlere Abone ol
13 Ocak 2024 Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye'nin güncel gündeminde yer alan önemli bir toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın katılacak. Toplantının ana gündem maddesi ülkenin güvenlik politikaları olacak.

Ayrıca, CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında Ankara'da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirecek.

DÜNYA DİPLOMASİ

Uluslararası arenada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgede yaşanan insani krizle ilgili gelişmeler dikkatle izleniyor. Kudüs, Gazze ve Kahire'den gelen raporlar, bölgesel ve global diplomasiyi şekillendirecek.

GÜNCEL

Diğer bir önemli gelişme, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Eskişehir ziyareti. Erbaş, valiliği ziyaret edecek, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi ve Gençlik Merkezi'nin açılışına katılacak ve Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mezuniyet Programı'na iştirak edecek.

SPOR GÜNDEMİ

Spor dünyasında ise yoğun bir program var. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'de haftanın maçları başlıyor. Ayrıca TFF 2. Lig, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Süper Ligi, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi, AXA Sigorta Efeler Ligi ve Vodafone Sultanlar Ligi'nde de önemli müsabakalar var. Hentbol EHF Kadınlar Avrupa Kupası ve Hentbol Kadınlar Süper Lig maçları da spor gündeminde öne çıkan başlıklardan.

Yorumlar