11 yıllık evlat hasreti mutlu sonla bitti

Necla ve Nezir Kara, 11 yıllık bebek hasretlerini, tedavi süreçlerini, bebeklerini kucaklarına alınca yaşadıkları mutluluğu anlattı.

Google Haberlere Abone ol
11 yıllık evlat hasreti mutlu sonla bitti
İki kez tüp bebek deneyen ve bu uğurda yüzüklerini bile satan Necla ve Nezir Kara, tam umutlarını yitirdikleri noktada Esenyurt Belediyesi'nin maddi durumu iyi olmayanlara sunduğu tüp bebek yardımı sayesinde 11 yılın sonunda çocuk sahibi oldu.

Necla ve Nezir Kara, 11 yıllık bebek hasretlerini, tedavi süreçlerini, bebeklerini kucaklarına alınca yaşadıkları mutluluğu anlattı.

Çift, evliliklerinin ilk yılında bebeklerinin olmamasını normal karşıladıklarını, fakat bir süre sonra bu durumun kendilerini mutsuz ettiğini dile getirdi.

Nezir Kaya, üç sene bebek bekledikten sonra çevrelerinin de ısrarıyla doktora gittiklerini anlatarak, "Böyle bir etiketin (kısır) insanın üzerine yapışması gerçekten çok zor bir şey." dedi.
Tedaviye başlamanın kendisi için çok zor olduğunu aktaran Nezir Kaya, normal yolla bebek sahibi olmalarının imkansız olduğunu öğrendikten sonra tüp bebek yöntemine başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kara çifti, bu uğurda tüm olanaklarını harcadıklarını kaydederken, Nezir Kara, "Çocuk sahibi olabilmek için eşimin nişan yüzüğünü bile sattık. İkinci deneme için ümitlerimiz kırıldı." diye konuştu.

"Allah bir gün verecek"

İlk denemenin ardından bir süre bekleyen çift, bebek sahibi olmak için ikinci kez tedaviyi denemeye karar verdi.

Necla Kara, bu süreçte çok zor şartlarda yaşadıklarını ifade ederek, o günleri "Hatta 4 sene boyunca evde doğalgaz bile kullanmadık. Eşimin sabit bir işi yoktu. Bu yüzden hem idare etmek hem de artan parayı tedaviye harcamak zorundaydık." sözleriyle anlattı.

İkinci denemeyi İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirdiklerini ama bunun da hüsranla sonlandığını aktaran Necla Kara, duygularını şöyle dile getirdi:

"Artık eşimle konuşmuyorduk bile, birbirimizden iyice uzaklaşmıştık. Sokakta kadınları çocuklarıyla oynarken, onları okula götürürken görünce moralim bozuluyordu ama bu kadar yıl boyunca bir kez bile ağlamadım. 'Allah bir gün verecek.' dedim. Bebeğim olsun diye nişan yüzüğümü bile bozdurduk. Şimdi yüzüksüzüm, yeter ki bebeğim olsun."

"Psikolojimiz bozuldu"

Nezir Kara, ikinci denemenin de olumsuz sonuçlanmasının kendilerini çok üzdüğünü, hatta psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Eşim Esenyurt Belediyesi'nin çocuğu olmayanlara tüp bebek yardımı yaptığını duymuş. Konuyu bana da anlattı. Ama ben şimdiye kadar yaşadıklarımız nedeniyle hem isteksizdim hem de bu kadar pahalı bir tedaviyi belediyenin karşılamasının mümkün olamayacağını düşünüyordum. Eşime inanmamıştım."

Necla Kara ise belediyeye yaptığı başvuruya ilişkin süreci şöyle anlattı:

"Bir gün Esenyurt Belediyesi'nin maddi durumu iyi olmayanlara tüp bebek yardımı yaptığını duydum. Merak edip araştırdım ve başvurduk. Kısa süre sonra bizi belediyeye çağırdılar. Eşimin sigortası olmadığı için devletin sunduğu tüp bebek yardımından faydalanamayacağımızı ama konuyu belediye başkanına aktaracaklarını söylediler. Maddi durumumuzu araştıran belediye, bu yardımdan faydalanabilmemiz için bizi tekrar çağırdı. Kendilerinin inandığı ve güvendiği doktorlara yönlendirdiler. Belediyemiz tüm masrafımızı karşıladı ve yeniden tedaviye başlamış olduk."

"Gözün aydın baba oluyorsun"

Nezir Kara, eşinin anne olmayı çok istediğini anlatarak, tedavilerin ve denemelerin kendisini yorduğunu söyledi.

Bu durumun sosyal hayatını da etkilediğini kaydeden Nezir Kara, "Akraba ziyaretleri yapmıyordum. Eve kimse gelsin istemiyordum. Adeta insanlara düşman olmuştum. Çocuk sesine katlanamıyordum. 'Neden dışarı çıkmıyoruz?' diye soran eşime 'Çocuğumuz yok.' diyordum. Eğer eşimin ısrarı olmasa bugünleri göremezdik." diye konuştu.

Eşi işteyken evlerinin yakınındaki sağlık ocağına gittiğini dile getiren Necla Kara, hamile olduğunu öğrendiği anı şöyle aktardı:

"Tahlil yaptırdım. Tahlil sonucu hamile olduğum söylendi. Çok mutlu oldum ama aynı zamanda hala inanamıyordum da. Eşimi arayarak durumu anlattım. Tahlil sonuçlarını yollamamı istedi."
Baba adayı Nezir Kara ise çalıştığı sırada eşinin kendisini aradığını ve müjdeli haberi verdiğini belirtti.

Eşinin "Gözün aydın, baba oluyorsun." haberi üzerine kulaklarına inanamadığını dile getiren Nezir Kara, "Heyecandan elim ayağım titriyordu. Hemen doktorumuzu aradım ve tahlil sonuçlarını ona gönderdim. Bana 'Eşiniz gebe, hayırlı olsun.' deyince heyecanım ikiye katlandı. Hemen eve giderek eşimi doktora götürdüm ve bu durumdan tamamen emin olduk." dedi.

Hamileliğinin kilo almak dışında kendisini çok zorlamadığını belirten Necla Kara ise bebeğini kucağına aldığı zaman bütün bu yaşananları unutacağını kaydetti.

Beklenen misafir geldi

11 yıllık bebek hasretleri sona eren Kara çifti, doğumdan kısa zaman sonra da mutluluklarını ve duygularını paylaştı.

Baba Nezir Kara, kızlarının ramazanın birinci günü dünyaya geldiğini aktararak, "Kızımız şimdi 4 aylık oldu. Onu görmek için işten erken çıkmaya çalışıyor, adeta dakikaları sayıyorum. Günde 4-5 kere eşimi arayarak 'Kızım nasıl? Sağlığı yerinde mi?' diye soruyorum. Onu çok seviyorum." dedi.

Nezir Kara, babalığın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, amcası vefat ettiğinde gözünden tek damla yaş gelmediğini ama kızı doğduğunda çok ağladığını dile getirdi.

Anne Necla Kara ise bebekten sonra eşi Nezir Kara'daki değişimi "Eşim eve bağlandı, artık işten erken geliyor, kızını seviyor ama beni sevmiyor. Ben çok kıskanıyorum." sözleriyle anlattı.

Necla Kara, kızlarına "Melis Ada" adını verdiklerini, bebeğin eşi ve kendisini birbirlerine daha fazla bağladığını ve artık tam bir aile olduklarını vurguladı.

Allah'tan çocuk hasreti çekenlere yardım etmesi için dua eden Nezir Kara, bu süreçte kendilerine yardımda bulunanlara teşekkür etti.

Nezir Kara ise şimdi ihtiyacı olan tek şeyin sabit ve sürekli bir iş olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar