10 ilde "Abla" operasyonu

Balıkesir merkezli 10 ilde, üniversite öğrencileri ve kurumlarda çalışan kadınlardan sorumlu "ablalara" yönelik operasyonda 14 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
10 ilde "Abla" operasyonu

Balıkesir merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptıkları öne sürülen 14 kadın gözaltına alındı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, "FETÖ/PDY'nin kadın yapılanması"na yönelik Balıkesir, İstanbul, İzmir, Bursa, Giresun, Kilis, Uşak, Gaziantep, Sakarya ve Çanakkale'de belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptıkları iddiasıyla 14 kadın şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında 2011'den bu yana örgütün Balıkesir "il ablası" olduğu öne sürülen M.K'nın da bulunduğu öğrenildi.

Tamamının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirtilen şüphelilerin, öğrencileri örgüte ait evler ve yurtlara yönlendirmekle görevli, üniversite öğrencilerinden sorumlu "öğrenci ablaları" ile farklı kurumlarda çalışan kadınlardan sorumlu "kurum ablaları" oldukları kaydedildi.

Soruşturma kapsamında örgütün 2011'e kadarki Balıkesir "il ablası" A.B'nin de arasında bulunduğu 11 şüphelinin arandığı bildirildi.

Yorumlar