1 milyon yazılımcı için başvuru nereden yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 1 milyon yazılımcı için başvuru nereden ve nasıl yapılıyor? Açıklama gençler arasında büyük heyecan uyandırmıştı. Bu nedenle birçok genç yazılımcı projesi için başvuru yapmak istiyor ancak nereden başvuru yapacağını henüz bilmiyor. İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
1 milyon yazılımcı için başvuru nereden yapılıyor?

Türkiye'nin yazılım sektöründeki açığını kapatacak heyecan verici proje başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamaya göre 3 yılda Türkiye 1 milyon yeni yazılımcıya sahip olacak. Bunun için devlet destekli eğitimler verilecek. Eğitimlerini tamamlayanlar istihdamda yardımcı olunacak. Devlet ve özel sektörde istihdam olanakları sağlanacak. Peki, 1 milyon yazılımcı başvuru nereden yapılacak, eğitim nasıl olacak? Eğitim sonunda diploma mı sertifika mı verilecek? İşte bütün detayları:

1 milyon yazılımcı için ilk detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Erdoğan, Türkiye'nin yazılım açığını kapatmak için önemli bir proje hazırladıklarını belirterek detayları açıklamıştı. Buna göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Bilgi Teknolojileri Kurumu aracılığıyla 3 yıl içinde 1 milyon yazılımcı yetiştirilecek. 

EĞİTİMLER NE ZAMAN?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yıl sonuna kadar eğitim sayısını 100'ün üzerine çıkaracağız. Programa katılmak isteyenler internet üzerinden başvuru yapacak ve öz geçmiş dolduracak ve hemen eğitimleri almaya başlayacaklar. Online eğitim platformundaki, algoritma, big data, bilgisayar programlama, blockchain, iş zekası, işletim sistemi, mobil uygulama geliştirme, ofis programları, oyun programlama, ofis programları yanında, proje yönetimi, siber güvenlik, veritabanı ve web programlama alanlarında derslerimize hemen ulaşabilirsiniz. Genç arkadaşlarımızın aldığı her eğitim ve başarı dereceleri, hazırladıkları öz geçmişlerine otomatik olarak işlenecek." ifadelerini kullandı.

1 MİLYON YAZILIMCI HANGİ PROGRAMLAR VAR?

Bu öz geçmişlerin tüm firmaların erişimine açık bir havuzda yer alacağını aktaran Albayrak, "Halihazırda yazılımcı ihtiyacı duyan şirket ve firmalar buradan aradıkları kriterlere uygun adayları bulabilecek. Eğitim bitiren arkadaşlarımız bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, proje yöneticisi, raporlama uzmanı, sızma testi uzmanı, siber güvenlik uzmanı, sistem analisti, sistem uzmanı, test uzmanı, veri analisti, veritabanı yöneticisi, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı olarak iş bulabilecekler." dedi.

1 MİLYON YAZILIMCI BAŞVURUSU NEREDEN?

1 milyon yazılımcı projesine katılmak isteyenler için başvuru adresi şöyle:

https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ 

Yorumlar