Tiyatro festivali 20. kez düzenlenecek

İstanbul Tiyatro Festivali Mayıs ayında 20. kez düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro festivali 20. kez düzenlenecek

Son Haberler Logo

İki senede bir düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl 3-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Aygaz, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından oluşturulan programı kaçırmamak için şimdiden planınızı yapın. 

Shakespare’in bütün ölümleri

Shakespeare'in ölümünün 400. yılında  Shakespeare'i anmadan olmaz. Oyunlarında öldürdüğü karakterlerin tek bir oyunda toplandığı oyun 25-25-26 Mayıs'da Moda Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Merhametliler

Usta tiyatro sanatçısı Guy Cassiers'in oynadığı oyunun konusu Yahudilerin II. Dünya Savaşı sırasında uğradıkları soykırım. Sahne, kostüm ve müzik tasarımıyla dikkat çekecek bir yapım olan Merhametliler, festivalin kaçırılmaması gereken oyunlarından biri. 6-7-8 Mayıs'da Uniq Hall'da sahnelenecek.

Ân

Mekânda dolaşarak izleyenecek olan oyun, yoğun bakım ünitesinde ağır durumdaki hastalar ve kendilerini onları iyileştirmeye adayanların "mahrem" zamanına 60 dakikalık bir yolculuk. Özen Yulan imzası taşıyan oyun 19-21-22 Mayıs'da Yeldeğirmeni Sanat Merkezinde sahne alacak.

Her gün biraz daha

İlk kez İran’dan bir oyun festivalde yer alacak . Daracık bir mutfakta günlük angaryalarıyla meşgul, koyu renk giyinmiş üç İranlı kadın, hayatlarının bir özetini anlatan oyun 17-18 Mayıs'da Uniq Hall'da. 

Baba ve piç

Elif Şafak'ın bir dönem çok tartışılan ancak yine de yazarın en çok okunan romanlarından biri olan Baba ve Piç ülkemizde ilk kez sahneleniyor. 2015'te İtalya'da sahnelenen yapıt 1915 yılında yaşanan olayları; Türk ve Ermeni kökenli iki aile arasındaki ilişkiler üzerinden iki toplum incelenirken, erkeklerin zamansız öldüğü, geride hep kadınların kaldığı bir sülaleden dört kuşak kadının hikâyesiyle birlikte anlatılıyor. 23-24 Mayıs, Zorlu PSM'de

Gerçek hayattan alınmıştır

Christian Rizzo, 2004’te İstanbul’da izlediği bir halk dansının anılarından esinlenerek orata koyduğu “Gerçek Hayattan Alınmıştır” 26- 27 Mayıs, Zorlu PSM'de.

Zululuzu

Oyun, ülkemizde daha çok Huzursuzluğun Kitabı ile tanınan, Portekiz edebiyatının önde gelen isimlerinden Fernando Pessoa’nın Güney Afrika’da özgürlük peşinde geçirdiği gençlik yıllarına doğru şiirsel bir yolculuk sunuyor. 19-20 Mayıs, Cevahir'de.

Şizo Şeyks

Shakespeare’den yola çıkan Yiğit Sertdemir, sahneye kendisi çıkacak. 8-9-14-15 Mayıs Kumbaracı, 21-22 Mayıs Tekel Sahnesi

Nefret radyosu

1994’te Ruanda’da Tutsilere yönelik soykırımın kışkırtıcısı, ırkçı bir radyo kanalı olan RTLM’yi (Radio-Télévision Libre des Mille Collines) aslına sadık kalarak kurgulanmış bir arka planla tekrar yayına alıyor.14-15 Mayıs, Zorlu PSM.

Hizmetliler

İki hizmetçinin bir hanımefendi kimliği içinden süzülüp, yaşamın kıyısında, varlıktan hiçliğe, hiçlikten varlığa dönüştükleri, yitip giden bir "öteki" hikâyesi. 4-5 Mayıs Tatbikat Sahnesi

Yorumlar