Edirne Dârüşşifası’nı İyileştirme Projesi'ne 2 ödül

Abdi İbrahim’in sosyal sorumluluk projesi Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında iki ödüle birden layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Edirne Dârüşşifası’nı İyileştirme Projesi'ne 2 ödül

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Abdi İbrahim tarafından 1,5 yıl süren çalışmalarla çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilenen ve geçen yıl törenle hizmete açılan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi, hayata geçirildiği ilk günden bu yana önemli ödüller kazandı. Proje, Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında "Yılın Sosyal Sorumluluk Programı" ve "Medya İlişkileri – Yılın İletişim/Halkla İlişkiler Kampanyası" kategorilerinde bronz ödül almaya hak kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Kurumsal İletişim Direktörü Elif Elkin, kuruldukları günden bu yana gerek yatırımlarıyla gerekse sosyal sorumluluk projeleriyle dokundukları hayatları iyileştirmek için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Almış olduğumuz bu ve benzeri ödüller bizleri yeni toplumsal katkı projeleri için daha da cesaretlendiriyor, heyecanlandırıyor." dedi.


Hem tıp hem de ülke tarihi açısından çok büyük değere sahip olan bu önemli projenin, birbiri ardına ulusal ve uluslararası ödüller almasının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğuna işaret eden Elkin, "Çağdaş müzecilik anlayışıyla yenilediğimiz Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’na ziyaretçi sayısı da her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl Darüşşifa’yı 235 bin kişi ziyaret etti. Hedefimiz, yaptığımız iletişim çalışmalarıyla daha fazla sayıda insanın bu değeri görmesini sağlamak" ifadelerini kullandı.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi geçen aylarda da dünyada iletişim sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Mercury Mükemmellik Ödülleri’nde medya ilişkileri alanında bronz ödüle, Türkiye’deki iletişim ve halkla ilişkiler sektörünün tek ödül programı olan Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde ise jüri özel ödülüne layık görülmüştü.

Beş asırlık tıp tarihini gün ışığına çıkaran ve çağdaş müzecilik anlayışıyla Abdi İbrahim tarafından yenilenen bu önemli eseri bir yılda 235 bin kişi ziyaret etti.

Mimari özellikleriyle Batı'ya ilham veren Edirne Darüşşifası, ilk kez hastane fonksiyonları esas alınarak merkezi sistemde altıgen planlanmış bir hastane mimarisi. Bu merkezi sistem sayesinde hasta hizmetleri daha az sayıdaki personelle yapılabilmiş. Daha sonra bu sistem 19. yüzyılda Avrupa'da ve Amerika'da revaç kazanmış ve Gasthius, Stuiven, Philadelphia Presbyterian, John Hopkins gibi önemli hastanelerde de kullanılmış. Ayrıca Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nın mükemmel akustiği ve havalandırma feneri de hastane mimarisinde dikkati çeken uygulamalar arasında yer alıyor.
 

Yorumlar