Rakka'da saldırıya uğrayan IŞİD Mare'ye saldırdı

ABD öncülüğünde PYD güçleri tarafından Rakka'da saldırıya uğrayan IŞİD, bölgenin daha batısındaki bölgelere saldırmaya başladı, bazı noktaları ele geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Rakka'da saldırıya uğrayan IŞİD Mare'ye saldırdı
Suriye PKK'sı PYD'nin havadan ve karadan aktif ABD desteğiyle Rakka'da operasyon düzenlediği IŞİD, Halep'in kuzeyinde muhaliflere saldırdı.

Dün sabah saatlerinde rejim muhalifi güçlerin oluşturduğu Fetih Ordusu mevzilerine baskınlar düzenleyen IŞİD, Azez ve Mare bağlantısını sağlayan stratejik noktaları ele geçirdi. Kel Cibrin ile Kafr Kelbin beldeleriyle Niyara, Sindif, Feriziye, Tatiye ve Tel Hüseyin köylerini ele geçiren IŞİD Mare'yi kuşatırken Azez'in merkezine de 1,5 kilometreye kadar yaklaştı. IŞİD'in kuvvetlerini Rakka'yı savunmak yerine Halep'in kuzeyine yönlendirmesi, “Asıl plan muhalifleri safdışı bırakmak” şeklinde yorumlanıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre muhaliflerin kontrolündeki Azez ile güneyindeki Mare ilçelerinin bağlantısı kesildi. 15 bin nüfuslu Mare böylece batıda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, diğer yönlerden de IŞİD'in kuşatması altına girmiş oldu. Mare merkezinde 500'ü aşkın muhalif savaşçının da mahsur kaldığı bildiriliyor. Bölgedeki insani yardım ekipleri, sınır hattına yakın Sicco, Niyara ve Hilal çadır kentlerinde barınan sivillerden yaklaşık 8 bin kişinin yerlerinden ayrılarak daha güvenli buldukları iç kesimlere yöneldiğini kaydetti. Yüz binden fazla sivilin yaşadığı Azez'de ise panik havası hakim.

AYNI ANDA SALDIRDILAR

PYD'nin Rakka'nın kuzeyinde ilerlemesi ve IŞİD'in aynı anda muhaliflere saldırması, PYD cephesini de hareketlendirdi. Örgüt Tel Rıfat ve Şevarık bölgesine zırhlı araç ve militan takviyesi yapmaya başladı.

 

Yorumlar