PYD mevzilerine yeni top atışları

Suriye’deki PYD/YPG bölgesinden Türkiye'ye ateş açıldığı, Türkiye'nin de bu ateşe obüslerle karşılık vermeye başladığı belirtiliyor

Google Haberlere Abone ol
PYD mevzilerine yeni top atışları

Suriye'nin Halep şehrinin kuzeyinde muhaliflerin elindeki bölgelere saldırı düzenleyen PYD/YPG güçlerine Türkiye'den top atışları devam ediyor. YPG'nin kontrolündeki bölgelerden Türkiye'ye taciz ateşleri yapıldığı için düzenlendiği belirtilen top atışları bugün akşam saatlerinde de sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kilis sınır hattında konuşlu birliklerinden Fırtına obüsleriyle Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine gerçekleştirilen top atışları bugün de aralıklarla devam etti.

Azez'in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden önceki gün, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca sınırın Türkiye tarafına ateş açılması üzerine, TSK unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, dün, PYD/PKK'lılar tarafından Kilis'teki Demirışık Hudut Karakolu sorumluluk bölgesine havan mermisi atıldığını, bu nedenle angajman kuralları çerçevesinde caydırıcı bir şekilde misliyle karşılık verildiğini açıklamıştı.

Yorumlar