PKK temizlenince batılı dernekler ortadan kayboldu

Afrin terör örgütü PKK'nın kontrolündeyken bölgeye yardım adı altında akın eden batılı vakıf ve dernekler, örgüt bölgeden temizlendiği andan itibaren sırra kadem bastı.

Google Haberlere Abone ol
PKK temizlenince batılı dernekler ortadan kayboldu

Batılı bazı ülkelerin terör örgütü PKK'yı aleni bir şekilde desteklediği bilinse de bazı ülkelerin dernek ve vakıflar üzerinden gizli yardımlarda bulunduğu da belirtiliyor. Afrin’i işgali sırasında PKK/PYD’ye ‘sivilleri’ bahane ederek yardım ve para yağdıran Batılı ülkelerin vakıfları, örgüt bölgeden süpürülünce insanlığı da unuttu. Teröristlerin Afrin’den kaçması ile birlikte yabancı dernekler ‘insani yardım’ göndermeyi de bıraktı. PKK/PYD’yi silaha boğan devletlerin sözde sivil toplum kuruluşları da insani yardım adı altında örgütün işgal altında tuttuğu bölgelerde cirit atıyordu. Ancak Afrin terör örgütünden temizlenince bölgedeki vakıf ve dernekler de ortadan kayboldu.

Yeni Şafak'ın haberine göre Batılı ülkeler, sayıları yüzlerle ifade edilen söz konusu dernek ve vakıflar üzerinden PKK/PYD’ye yılda 1,5 milyar dolardan fazla para aktarıyor. IMPR-Humanitarian Organization The Community, CRS-Catholic Relief, DRC-Danish Refuge Council, World Vision, IRC-International Recue Commitee, NRC-Norwegian Refugee Council, People In Need, Irish Aid gibi bölgede faaliyet gösteren kuruluşlar, ‘Sivillerin ihtiyaçları var’ yalanı ile gıda, sağlık, eğitim, giyim gibi konularda teröristleri beslemek için TIR’lar dolusu yardım kampanyaları yapıyordu.

Özellikle bölücü örgütün kontrolü altında bulunan Suriye’nin Afrin, Ayn İsa, Kamışlı, Ayn el Arab, Münbiç ve Tel Abyad gibi bölgeleri sözde yardım kuruluşlarının ilgi alanının başındaydı. Ancak yardımların sivillere dağıtıldığına ilişkin hiçbir görüntü bulunmuyordu.

Yorumlar

adnan demekki neymiş dernek denenler ajanmış mit takip etmiştir