ÖSO, DAEŞ'in elindeki 3 köyü daha aldı

Suriye'nin kuzeyindeki ilerleyişi devam eden ÖSO, DAEŞ'in elindeki üç köyü daha aldı

Google Haberlere Abone ol
ÖSO, DAEŞ'in elindeki 3 köyü daha aldı
Suriye’nin Çobanbey kasabası çevresinde Türkiye destekli ÖSO ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, IŞİD’in bomba yüklü 2 aracı ÖSO tarafından imha edildi.

Edinilen bilgilere göre Türkiye’nin başlatmış olduğu Fırat Kalkanı operasyonunun 3. aşaması devam ederken, operasyon kapsamında Türkiye Çobanbey'in güneyinde ve batısındaki IŞİD mevzilerini uçaklarla ve obüs toplarıyla bombalıyor. Koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerine bombardıman düzenliyor.

çaklar bugün Çobanbey'in güneyindeki Baragidah köyünde IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladı. Türkiye desteğiyle IŞİD’e karşı yavaş bir ilerleme sağlayan ÖSO, bugün Çobanbey'in güneyinde yer alan Telargarbi ve Samandere ile Çobabey'in batısında bulunan Kedris köylerini şiddetli çatışmalar sonucunda IŞİD’den aldı.

Çobanbey'in batısında yer alan Cakka köyünde ÖSO ile IŞİD arasında çatışmalar devam ederken, ÖSO Tiral köyünde IŞİD’in bomba yüklü 2 aracını imha etti ve araçta bulunan 2 IŞİD militanını da öldürdü. ÖSO dün de Çobanbey bölgesinde 5 köyü IŞİD’in elinden almıştı.

Cerablus ve Türkiye sınırında geri çekilen IŞİD, El Bab bölgesinde büyük bir direniş gösteriyor ve Rakka’dan El Bab’a militan ile silah sevkiyatı yapıyor. Örgüt birçok köyde ve yerde patlayıcı tuzaklar kurarken, canlı bombalı militanlarını ise sivil görümü altında çatışmanın yaşandığı bölgelere gönderiyor.

Yorumlar