Fırat Kalkanı Harekatı'nda 32'inci gün son durum

Fırat Kalkanı Harekatı'nda bir aylık süreç geride kaldı. Harekatın 32'nci gününde ÖSO iki köye daha operasyon düzenledi. Harekatın bugünkü ayağında TSK tarafından 13 DAEŞ hedef savaş uçaklarıyla vuruldu. Örgüte ait onlarca hede ise fırtına obüsleriyle bombalandı

Google Haberlere Abone ol
Fırat Kalkanı Harekatı'nda 32'inci gün son durum
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri öncülüğünde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı bugün 32'inci gününü geride bıraktı. Harekatın bugünkü ayağında DAEŞ terör örgütüne ait çok sayıda hedef vuruldu. Örgütün bazı hedefleri savaş uçakları ile vurulurken, bazı hedefleri de fırtına obüsleriyle vuruldu. Öte yandan DAEŞ ile çatışan Özgür Suriye Ordusu mensuplarından 4 kişi yaralandı. Yaralı ÖSO mensupları Türkiye'ye getirilerek tedaviye alındı. 

Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili her gün olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bilgilendirme açıklaması geldi. Açıklamaya Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 38 DAEŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 101 adet Fırtına atışı yapıldı. Ayrıca, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca, 13 hedef ateş altına alınarak imha edildi.

Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe muhalif unsurlardan oluşan 5 özel görev kuvvet grubunun, saat 18.00 itibarıyla kaybettiği bölgeleri geri almak maksadıyla başlattığı operasyonu sürdürdüğü bildirildi.

Muhaliflerin, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle ileri harekata devamla El Athariyah meskun mahallinde kontrolü sağladığı aktarıldı. Keşif ve gözetleme araçlarıyla tespit edilen 38 DAEŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 101 adet Fırtına atışı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar toplam bin 220 hedefe 4 bin 797 atım yapıldığı vurgulandı.

DAEŞ HEDEFLERİ İMHA EDİLDİ

Öte yandan açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca, El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah'da tespit edilen ve içerisinde bir Doçka uçaksavar mevzisi, komuta yeri ve silah mevzisi olarak kullanılan 12 binanın yer aldığı 13 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.

Ayrıca koalisyon uçaklarınca, Bahvurtah (Zeytinlik) bölgesinde belirlenen DAEŞ terör örgütü unsurlarına yönelik yapılan hava harekatında bomba yüklü bir aracın imha edildiğine işaret edildi.
Koalisyon tarafından, Katar'dan kalkan iki uçak ile Tall Ahmar bölgesindeki muhalif unsurlara, havadan tahkimat malzemesi atıldığına dikkat çekilen açıklamada, DAEŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince mayın ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi faaliyetlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilmekte ve sağlık hizmetleri karşılanmaktadır. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Öte yandan 18.07-18.16 saatlerinde de Suriye'nin kuzeyindeki Sandarah bölgesine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendiği ve bölgede tespit edilen silah monteli araçların bulunduğu 3 DAEŞ hedefinin imha edildiği kaydedildi.

ÖSO'DAN İKİ KÖYE OPERASYON

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Çobanbey'e bağlı 2 köye operasyon düzenledi. Operasyonda DAEŞ mensuplarıyla şiddetli çatışmalar yaşandı. 



YARALI ÖSO MENSUPLARI GAZİANTEP'TE

Diğer taraftan, Çobanbey ilçesi kırsalında, terör örgütü DAEŞ mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan 4 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi, Kilis'te hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ÖSO unsurları ile DAEŞ mensupları arasındaki çatışmalarda yaralanan 4 ÖSO üyesi, yakınları tarafından Çobanbey sınır hattı ve Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ÖSO'DAN İNSANLIK DERSİ

Terör örgütü DAEŞ kontrolündeyken vahşi infazlara sahne olan Cerablus, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca (ÖSO) teröristlerden temizlendikten sonra, adeta bambaşka bir yapıya bürünüyor. 



Cerablus'un özgürleştirilmesinde etkin rol oynayan Sultan Murad Tümeni, bu anlamda önemli bir adım atarak, 2 katlı binada gerçekleştirilen tadilatın ardından hapishane kurdu. Girişinde askerlerin nöbet tuttuğu binadaki odalar, koğuşa dönüştürüldü. 

Kapıları demir parmaklıklarla güçlendirilen, mahkumların güneş ışığı görmesi için odalara pencereler açıldı. 



Sultan Murad Tümeni'nde görevli askerlerce cephedeki çatışmaların ardından yakalanan 3 PYD/PKK ve bir DAEŞ mensubu, hapishanenin ilk mahkumu oldu. 



Yakalanan mahkumlar, kurulacak mahkemelerde yargılandıktan sonra gerekli cezalara çarptırılacak ve yeni kurulan cezaevinde tutsak edilecek. Herhangi bir işkencenin uygulanmadığı cezaevindeki mahkumların, insani ihtiyaçları da gözetiliyor.

Yorumlar

vatandas orada bogazi kesilen binlerce insanin gunahini alan itlere insan muammelesi yapiyorlar. yazik. onlarada onlarin millete yaptigini yapin, kafalarini kesin atin.