Esed: PYD kontrolündeki bölgeleri zorla da olsa alacağım

Beşşar Esed, Suriye'de PYD tarafından DEAŞ bahanesiyle işgal edilen bölgelerin geri verilmesini aksi halde zorla alacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Esed: PYD kontrolündeki bölgeleri zorla da olsa alacağım

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Beşşar Esed PYD ve YPG’yi 'kontrolleri altında bulunan bölgeleri diyalog ve ulusal anlaşmayla teslim etmemeleri halinde, askeri zorla da olsa teslim alacakları' tehdidinde bulundu. 

Avestakurd'da yer alan habere göre, Esed Amerikalı bir heyete, şekli ve yöntemi ne olursa olsun Suriye'de özerk bir yönetimi kabul etmeyeceğini ve Suriye’de bir diğer Kurdistan’ın oluşumuna izin vermeyeceğini dile getirdi.

Kürtlerin yaşadığı bölgelerin Suriye’ye ait bölgeler olduğunu dile getiren Esed, bu bölgelerde otonomi veya benzeri bir yapılanmaya gidilmesi için farklı bir özelliğe sahip olmadıklarını belirtti.

Esed, kontrolleri altında bulunan bölgeleri diyalog ve ulusal anlaşma yoluyla Suriye devletine teslim etmemeleri halinde, kendilerinin bunu askeri yolla teslim alacakları tehdidinde bulundu ve Suriye’ye ait hiçbir yerleşim biriminin demografisinin değişmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Yorumlar

kerim nah alırsın abd yi soktun rusu soktun yalancı şimdide alacakmış