Esed, Guta’da 14 günde 756 sivil katletti

Esed rejimi ordusu son iki haftada 756 kişinin öldüğü Doğu Guta’yı yoğun bombardıman altında tutmayı sürdürüyor. Rusya'nın 5 saatlik ateşkes çağrısı ise işe yaramadı.

Google Haberlere Abone ol
Esed, Guta’da 14 günde 756 sivil katletti

Birleşmiş Milletler, Doğu Guta’da Şubat ayından bu yana 600 kişi hayatını kaybettiğini, 2 bin kişinin de yaralandığını açıkladı. Ateşkes kararına rağmen Suriye’nin başkenti Şam’ın kırsalındaki Doğu Guta bombardıman altında. Doğu Guta’ya Esad rejiminin hava saldırıları devam ediyor. Yaralılara müdahale etmeye çalışan ilk yardım ekipleri de hava saldırısının hedefi oldu.

Suriye ordusunun saldırısında yine yaşamını yitirenler oldu. Son iki haftadar süren yoğun bombardımanda 756 sivil hayatını kaybetti. Rusya’nın başlattığı günlük 5 saatlik ateşkes uygulaması da tam olarak işe yaramıyor. Sivillerin tahliyesi planlandığı gibi yapılamıyor. Bölgeye yardımlar da sokulamıyor.

DOĞU GUTA'YI İKİYE BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, rejim ve destekçisi Rusya ilk olarak ağır bir şekilde bombaladığı Duma ilçesini ve çevresindeki beldelerin kontrolünü sağlamak için Doğu Guta'yı ikiye bölmeye başladı. Önceki gece harekete geçen rejim güçleri ve destekçileri, muhaliflerin kontrolündeki Utaya, Neşşabiye, Harizma ve Hoş el Davahre bölgelerini ele geçirerek ilerlemeye başladı. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Esed rejimi ve destekçileri BMGK kararı ve Rusya'nın ilan ettiği 5 saatlik ateşkese rağmen dün de sabah saatlerinden itibaren hava ve kara saldırıları düzenledi.

38 SİVİLİ DAHA KATLETTİLER

Saldırılarda Misraba'da 3, El-Aşari'de 1, Beyt Sava'da 1 sivil olmak üzere toplam 5 sivil can verdi. Akşam saatlerinde de devam eden saldırılarda Cisrin beldesinde 2, Duma ilçesinde ise 27 sivil öldü. Ayrıca Duma'da daha önceki saldırılarda yaralanan sivillerden 4'ü hayatını kaybetti.Böylece, dün hayatını kaybeden sivil sayısı 38'e yükseldi. Rejim ve destekçileri Doğu Guta'ya 19 Şubat-3 Mart tarihlerinde düzenlediği hava ve kara saldırılarda 718 sivil hayatını kaybetmişti.

Yorumlar