ABD kuzeyden Rusya batıdan Rakka'yı vuruyor

Kuzeyden PYD ile ABD'nin girmeye çalıştığı Rakka'ya güney batıdan Şam yönetimine bağlı güçler Rusya öncülüğünde girmeye çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
ABD kuzeyden Rusya batıdan Rakka'yı vuruyor
Rusların hava saldırılarıyla desteklediği Suriye ordusu, IŞİD’in fiili başkenti durumunda olan Rakka kentine yaklaşıyor. Ordu, 2014 Ağustosundan bu yana girmediği Rakka Eyaleti’ne girdi.  

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Rusya’nın hava desteğiyle Cumartesi günü sabah saatlerinde Rakka Eyaleti’ne girdiğini duyurdu. İngiltere merkezli Gözlemevi, Rus uçaklarının Hama’nın Rakka’ya komşu olan sınırlarına yoğun hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

El Cezire'nin haberine göre Suriye ordusu, IŞİD’in 2014 Ağustosunda kontrol altına almasından bu yana ilk kez Rakka Eyaleti’ne girmiş oldu. Eyaletin merkezindeki Rakka, Irak’ın Musul kentiyle birlikte IŞİD karşıtı koalisyonun en önemli iki hedefini oluşturuyor.

Gaziantep’teki Al Jazeera muhabiri Hashem Ahelbarra, “Rakka’yı hükümet güçleri batıdan, Suriyeli örgütler kuzey ve doğudan kuşattı. Güneydeki Deyr Ez Zor’da ise IŞİD hâlâ çok güçlü” dedi.
 

Yorumlar