Şile'de batan gemide kaptan olmadığı ortaya çıktı

Şile'de önceki gün batan yük gemisinde kaptan bulunmadığı ortaya çıktı. Gemi batığında yapılan aramalarda şu ana kadar 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şile'de batan gemide kaptan olmadığı ortaya çıktı

İstanbul'da Şile ilçesi açıklarında önceki gün batan gemiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, batan gemide kaptan olmadığı belirtildi. 

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Şile açıklarında batan demir yüklü kuru yük gemisiyle ilgili sürdürülen arama çalışmalarında, bir mürettebatın daha cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Şile'de 7 deniz mili açıklarında batan ve sürdürülen araştırmada yeri tespit edilen ticari gemide icra edilen arama kurtarma ve dalış faaliyetleri neticesinde bir kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Söz konusu çalışmalar kapsamında sabah saatlerinde, "TCG ALEMDAR" Kurtarma Gemisinde bulunan özel teçhizatlı dalgıçlar tarafından geminin iç mahallerinden baba Nihat Küçük ile oğlu Aşkın Küçük'ün cesetleri çıkartılmıştı.

Gemlik'ten Karadeniz Ereğli'ye giden demir yüklü "Bilal Bal" isimli kuru yük gemisinden önceki gün yardım sinyali alınması üzerine, bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Söz konusu çalışmalar neticesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı "TCG ALEMDAR" gemisi tarafından kayıp geminin yeri tespit edilmiş ve aramalar bu noktada yoğunlaştırılmıştı.

Gemide kaptan, ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemici, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı ile mürettebat harici bir kişinin bulunduğu açıklanmıştı.

Yorumlar