Kadınları yaşlı gösteren nedir

Kadınları ne yaşlı gösterir , kadınları yaşlı gösteren faktörler , yaşlanmayı geciktiren faktörler , yaşlılık karşıtı faktörler , yaşlanmayı ne geciktirir

Google Haberlere Abone ol
Kadınları yaşlı gösteren nedir

Kadınların en büyük sorunu ilerleyen yaşlarına meydan okuma çalışmalarıdır. Yaş ilerledikçe kadınlarda genç görünme kompleksi ön plana çıkar. Ergenlik döneminde birkaç yaş daha büyük gözükmek için türlü yollara başvuran kadın gider, yerine birkaç yaş küçük gözükmek için her yolu deneyen kadın gelir. Kadınların yaşlı görünmesine neden olan pek çok faktör vardır. Bunlardan bazısı ilerleyen yaş ile birlikte dış görünümde yaşanan değişimler bazısı da kalıtsal olan genetik faktörlerdir.

Kadınların yaşlı görünmesine neden olan faktörler

Saçların sık ağarması.

Genetik, kalıtsal nedenler.

Boyundaki derinin büzüşmesi.

Bakımsız eller. Elinizin derisi kuru ise daha erken kırışmasına neden olacaktır. Elleriniz sık sık nemlendirmeyi ihmal etmemeniz gerekir.

Yaşına uygun olmayan kıyafet tercihi.

Aşırı makyaj uygulaması.

Kullandığınız parfüm. Yaşınıza gitmeyecek bir parfüm tercihi de yaşınızın büyük gözükmesine neden olacaktır.

Ciltte meydana gelen kırışıklar. Bu kırışıklıkları birden bire meydana gelmez. Ufak belirtilerini hissettiğinizde cildinizin daima nemli olmasını sağlamanız gerekir.

Vücuttaki selülitler. Vücudunuzda selülitin meydana gelmemesi için spor ve masajı hayatınızın bir parçası haline getirmeniz gerekir.

Fazla güneşte kalmaktan kaçının. Cildin kahverengi olması normalinden 5 – 6 yaş daha kişiyi yaşlı gösterir.

Yorgun bakışlar. Kızgın ve sönük bakışlar kişinin yaşlı gözükmesini sağlar.

Yorumlar