İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçimi nasıl yapılır? Püf noktaları

İyi karpuz nasıl ve nereden anlaşılır, püf noktaları var mı? Yaz aylarının sevilen meyvesi karpuzun seçimi hakkında pek çok ipucu var. İşte mükemmel karpuzu seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçimi nasıl yapılır? Püf noktaları - Sayfa 1

İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçimi nasıl yapılır? Püf noktaları

Yaz aylarının sevilen meyvesi karpuzun seçimi hakkında pek çok ipucu var. İşte mükemmel karpuzu seçerken dikkat etmeniz gerekenler...

İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçimi nasıl yapılır? Püf noktaları - Sayfa 2

İYİ KARPUZ SESİNDEN BELLİ OLUR

Karpuzun sağlam ve olgun olduğunu anlamak için bir ses testi yapabilirsiniz. Karpuzun üzerine hafifçe vurun. Eğer sağlam bir ses çıkıyorsa ve tınılı bir şekilde yankılanıyorsa, bu genellikle iyi bir karpuz olduğunun bir göstergesidir.

İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçimi nasıl yapılır? Püf noktaları - Sayfa 3

KARPUZUN KABUĞUNDAN ANLAŞILABİLİR

Karpuzun kabuğu düzgün olmalıdır. Çok fazla çürümüş, yumuşak veya çizik bir kabuklu karpuzlardan kaçının. Kabuğun mat ve pürüzlü olması da olgun bir karpuzun işareti olabilir.

İyi karpuz nasıl anlaşılır? Karpuz seçimi nasıl yapılır? Püf noktaları - Sayfa 4

İYİ KARPUZ AĞIR OLUR

İyi bir karpuz genellikle ağırdır. Farklı karpuzları ellerinizde tutarak ağırlıklarını karşılaştırın. Daha ağır olan karpuzlar genellikle daha sulu ve olgun olma eğilimindedir.

Tozlaşma denilen bu doğal olay ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor. Yani kahverengi benekli, çizikli karpuz görürseniz hemen almalısınız.