Devletin ikinci katılım bankası açıldı

Ziraat Bankası'nın açtığı katılım bankasından sonra Vakıf Bank tarafından da bir katılım bankası açıldı

Google Haberlere Abone ol
Devletin ikinci katılım bankası açıldı

Kamunun ikinci katılım bankası Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, "Vakıf Katılım, daha çok KOBİ’lere, üretim yapanlara, yatırım yapanlara destek olacak, öncülük edecektir. Böylece ülkemize daha fazla iş adamı ve girişimci kazandıracak, büyüyen Türkiye için çalışan yeni fikirlere sahip herkesin yanında olacaktır" dedi.

Erdoğan, bankanın açılışında yaptığı açıklamada faiz sisteminin adil bir sistem olmadığını söyledi. Erdoğan konuşmasında, "Bir Cumhurbaşkanı olarak söylenir mi, söylemek zorundayım. Faiz sistemi adil değildir ve acımasızdır. Eğer biz sıçrayacaksak, mesafe alacaksak özellikle acımasız olan bu sistemden ziyade gerçek manada, hakikaten bu katılım sektörüyle bir büyümenin içinde olmamız şart. Bunu yapmadan bir yere varmak mümkün değil" dedi.

Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Vakıf Katılım Bankası, Haliç Kongre Merkezi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı lansman ve törenle hizmete açıldı.

İlk aşamada Mecidiyeköy’de bulunan genel müdürlük binasının girişinde yer alan merkez şube ve 120 personelle çalışmalarını başlatan Vakıf Katılım, kamunun da desteğiyle faiz konusunda hassasiyet taşıyan yurt dışı fonların Türkiye’ye getirilmesi ve Türkiye'nin İslami finansın merkezi olması konusunda öncü rol oynamayı hedefliyor.

Açılış töreninde konuşan Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, katılım bankacılığını diğer bankalardan ayıran en önemli özelliği, "merhametli bankacılık" yaklaşımı olarak tanımladı.

Vakıf Katılımın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Çelik, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ile İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın yanı sıra bankacılık sektörü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Yorumlar