Halka bedava 15 dönüm arazi verilecek

Siirt'in Tillo ilçesinde, Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında fıstık ve badem bağları oluşturulacak.

Halka bedava 15 dönüm arazi verilecek - Sayfa 1

Siirt'in Tillo ilçesinde, Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında fıstık ve badem bağları oluşturulacak.

Halka bedava 15 dönüm arazi verilecek - Sayfa 2

İbrahim Fakirullah Hazretleri Mahallesi Muhtarı Muhammet Toprak da 3 yıl sonra başlayacak projenin ilçe genelinde şimdiden heyecan yarattığını belirterek, "Başkanımız burada fıstıkçılık ile ilgili bir proje başlattı. Bu projede Belediyemiz 3 yıl sonunda bizlere Tillo halkına 15 dönümlük bir bağ verecektir. Bu proje gerçekleşir ise işsizliğin konusunda ilçemize çok şey değişecektir ve çiftiliğin çıtası bu konuda yükselecektir. "

Halka bedava 15 dönüm arazi verilecek - Sayfa 3

"Memleketimizde ve ilçemizde en büyük sorun işsizliktir. İlçemizde bu proje gerçekleşir ve hayata geçirilirse ilçemizde işsiz gençler büyük katkı sağlayacaktır."

Halka bedava 15 dönüm arazi verilecek - Sayfa 4

"Tillo Belediyesi'ne ara seçim ile geldim ve iki yıldan fazladır görevimin başındayım. Belediyemiz 1958 yılında kuruldu ve şu an 2 bin 200 nüfuslu, o günden bugüne ilçe halkına hizmet etmektedir. Ben meclis ile yaptığım ilk toplantımda ilçenin sorunlarını meclis üyelerinden yazmasını istedim ve bu sorunların çözümü için el birliği ile çalışmalarını istedim. Tillo ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan su, alt ve üst yapı sorunu çözmek için kolları sıvadık ve çalışmalar yaptık. Şuan su, alt yapı, üst yapı sorunumuz kalmadı. İlçemiz evliyalar ilçesidir ve burada başta İbrahim Fakirullah Hazretleri ve büyük zatlar bulunmaktadır. İlçemizde her yıl toplam 400 bine yakın insan geliyor ve burada bulunan büyük zatları ziyaret ediyorlar. Bu zatlara yaptıkları ziyaretten sonra onları rahat bir nefes alacağı park ve bahçeler bulunmuyordu ve bizler bu konudaki eksikliği gidererek ilçemize toplam 20'ye yakın park ve bahçe yaptık, daha büyük bir mesire alanı da yapıyoruz."