'Zonguldak’taki selde 26 kişi kurtarıldı'

Zonguldak Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ahmet Güngör, Ereğli’deki selde 26 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildiren Ahmet Güngör, pazartesi itibariyle Başbakanlık AFAD merkezine sonuçları...

Google Haberlere Abone ol
'Zonguldak’taki selde 26 kişi kurtarıldı'

Zonguldak Afet ve Acil Durum İl Müdürü Ahmet Güngör, Ereğli’deki selde 26 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini bildiren Ahmet Güngör, pazartesi itibariyle Başbakanlık AFAD merkezine sonuçları ileteceklerini kaydetti.

Güngör, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “İlk ihbar Çaycuma ilçesinden geldi. Çok şükür orada bir sıkıntı olmadı. Daha sonra, Ereğli ilçesi Çaylıoğlu beldesine geldik. Sabah 7.30 gibiydi. Yaklaşık 26 kişiyi Ereğli Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekibi, Erdemir kurtarma ekiplerinin çalışmaları ile kurtardık. Başarılı bir şekilde vatandaşlarımızı çıkardık. Kurtarma çalışmaları sırasında bir yaralanma ve kaza yaşamadık." dedi.

Kurtarma çalışmalarının ardından hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirten Göngör, Gökçebey ilçesinde küçük bir hasarın olduğunu belirterek, şunları aktardı: “Beycuma beldemizde hasar meydana geldi. Oradaki tespitleri bitirmek üzere arkadaşlarımız. Ereğli ilçemiz Çaylıoğlu köyünde büyük bir hasar var. Yaklaşık 17 işyeri ve ev su altında kaldı. Arkadaşlarımız oradaki çalışmalarını da bitirmek üzere. Daha sonra Yaraşlı köyüne geçecekler.”

Güngör, selden etkilenen ailelerden kendilerine kalacak yer için müracatta bulunulmadığını da belirterek, "Özellikle Çaylıoğlu bölgesindeki tüm köyleri tarattık. Ev hasarı yok. Sadece Çaylıoğlu ve bu bölgede var.” bilgisini verdi.

Selin tarım arazilerine de zayiat verdiğini de anlatan Güngör,“ Derenin kenarındaki tarım arazileri hasar gördü. Bu konu ile ilgili hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Hem ilgili bakanlığa hem de AFAD başkanlığına aktaracağız.” diye konuştu.

Güngör, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ın talimatı ile ekiplerin karayollarını kontrol ettiklerini de kaydetti. Özel İdare'nin, içme suları, alt yapı tesisleri ve köy yollarına baktığını aktaran Güngör, tarım müdürlüklerinin de çalışmaları tamamladığını, kendilerinin de ev ve işyerlerindeki hasar tespitinin devam ettiğini anlattı. Güngör, pazartesi itibariyle de Başbakanlık AFAD merkezine sonuçları bildireceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar