Zonguldak'ta selin bilançosu belli oldu Zonguldak’ta selin bilançosu ağır oldu

Zonguldak’ta 6 Haziran’da yaşanan sel felaketinin bilançosu açıklandı. Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde: Toplam 82 vatandaşın botlarla kurtarıldığı sel felaketinde...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta selin bilançosu belli oldu Zonguldak’ta selin bilançosu ağır oldu

Zonguldak’ta 6 Haziran’da yaşanan sel felaketinin bilançosu açıklandı.

Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde: Toplam 82 vatandaşın botlarla kurtarıldığı sel felaketinde 40 ev, 81 iş yeri zarar gördü. Sel nedeniyle ayrıca il genelinde toplam 30 bin 300 kanatlı hayvan, 25 bin alabalık telef olurken, 340 arı kovanı, 6 bin 551 dekar tarım arazisi ve 80 sera zarar gördü. İl Özel İdaresi, Karayolları ve belediyelerin sorumluluk sahalarında toplam 68 milyon 564 bin 033 TL maddi zarar meydana geldi. Çaycuma’da 1, Ereğli ilçesinde de 25 vatandaş İl Afet ve Acil Durum(AFAD) ekiplerince deniz botlarıyla, Ereğli İtfaiyesi ve Erdemir kurtarma ekipleri de 57 kişiyi kurtardı."

SELDE 40 EV 81 İŞ YERİ HASAR GÖRDÜ

Hasar tespit çalışmaların 10 Haziran itibariyle büyük ölçüde tamamlandığı tamamlandığı bildirilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“İlimiz genelinde kurtarma, hasar tespit ve iyileştirme çalışmalarında toplam 249 kişi görev almış, 62 iş makinesi(grayder, kepçe, ekskavatör v.b) kullanılmış, Ereğli İlçemiz Çaylıoğlu Köyümüzde selden zarar gören 1 ev ve Alaplı İlçemiz Kasımlı Köyünde de 1 ev boşaltılmış, 2 evle alakalı olarak jeolojik etüt çalışmalarına başlanmıştır. AFAD Mühendisleri ve Vergi Uzmanlarının da katılımıyla emtia ve iş yeri hasar tespit komisyonu oluşturulmuş, vatandaşlarımızın ev ve işyerlerini su basması sonucu oluşan hasar tespit çalışmaları halen devam etmektedir. Şu ana kadar ilimiz genelinde 40 ev 81 iş yerinde selden dolayı emtia ve ev eşyası hasarı oluşmuştur. Ayrıca İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yapılan hasar tespit çalışmalarında il genelinde toplam 30 bin 300 kanatlı hayvan, 340 arı kovanı, 25 bin alabalık, 6 bin 551 dekar tarım arazisi ve 80 sera zarar görmüştür. Bunların dışında İl Özel İdaresi, Karayolları ve Belediyelerin sorumluluk sahalarında toplam 68 milyon 564 bin 033 TL maddi zarar oluşmuştur.”

CİHAN

Yorumlar