Zonguldak’ta ihracat zirvesi düzenlendi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) tarafından Batı Karadeniz İşbirliği Platformu’nun katkılarıyla Zonguldak Emirgan Otel’de İhracat Zirvesi gerçekleştirildi. Programda açılış konuşmasını yapan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel,...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak’ta ihracat zirvesi düzenlendi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) tarafından Batı Karadeniz İşbirliği Platformu’nun katkılarıyla Zonguldak Emirgan Otel’de İhracat Zirvesi gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşmasını yapan BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, iş dünyasına çeşitli projelerle destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Daha sonra iş dünyasına hitap eden Zonguldak Valisi Ali Kaban, çok geniş bir coğrafyaya sahip olan Karadeniz bölgesinde Filyos projesinin çok ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Kaban, komşu ülke Romanya’ya iş adamlarıyla gerçekleştirdikleri ziyarette ülkedeki limana kardeş liman olarak Filyos liman projesinin hayata geçirileceğini anlattı.

Şu an ciddi anlamda ihracat yapılan bir bölge olmadıklarını ifade eden Kaban, Filyos projesinin bu kapsamda görev icra edeceğini belirterek, “Bölgemiz karayolu, demiryolu, havayolu ve Filyos'ta bitirilecek limanla deniz yoluyla ihracat yapılabilen bir konuma çıkacağız. Filyos Limanı, bitirildiğinde bir fonksiyon ifa edecek.” dedi.

24 yıldır Romanya’da bulunduğunu anlatan Romanya Türk İş Adamları Derneği Başkanı Aykut Akbulut da Romanya’da iş olanakları konulu bir sunum yaptı.

Akbulut, Romanya’da iş yeri açmayı planlayan iş adamlarına yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar