Zonguldak'ta 69 yıllık lisenin isminin değiştirileceği iddiasına tepki

Zonguldak’ta 69 yıllık liseye Köksal Toptan'ın isminin verileceği iddialarına tepki gösterildi. Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri, 69 yıllık okulun adının Köksal Toptan Lisesi olarak değiştirileceğini...

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta 69 yıllık lisenin isminin değiştirileceği iddiasına tepki

Zonguldak’ta 69 yıllık liseye Köksal Toptan'ın isminin verileceği iddialarına tepki gösterildi.

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri, 69 yıllık okulun adının Köksal Toptan Lisesi olarak değiştirileceğini iddia ederek tepki gösterdi. Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Çelik, kentin en eski okulu olan lisenin 1945 yılından beri eğitim öğretim hizmeti verdiğini hatırlattı.

Okul önünde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması düzenleyen Çelik, 2 bin 200 öğrencisi bulunan okulun isim değişikliğinin hata olacağını kaydetti.

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Gerekirse okul aile birliği olarak stand kurarak imza kampanyası başlatacak ve çeşitli yürüyüşlerle karşı çıkacağız. En son noktaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hukuk yolunun açık olduğuna inanıyoruz. Zonguldak’a 69 yıldır hizmet veren bu okulun adının siyasi bir isim verilmesini anlayamıyoruz.”

CİHAN

Yorumlar